30 Kasım 2008 Pazar

Jimmy Connors tutuklandı


Tenisin efsane isimlerinden Jimmy Connors geçtiğimiz cuma günü oğluyla izlemeye gittiği bir Kolej Basketbolu maçında yaşadığı ufak çaplı bir tartışma nedeniyle tutuklandı.

Jimmy Connors'ın menajeri Karen Scott'a göre birisi Connors'la bir kavga başlatmak istemiş ve olay sonucunda polis Connors'dan salondan ayrılmasını istemiş ancak oğlunun maçı izlemesini istediği için salonu terketmeyen Connors, kampüs aktivitesinde karışıklık çıkarmak ve üniversite tesislerini terketmemek sebebiyle tutuklanmış. Ayrıca Karen Scott, Jimmy Connors'ın olayla ilgili çok büyük bir üzüntü ve utanç duyduğunu da dile getirdi.

Yüreğinize Sağlık


Biliyorum bu bir tenis blog'u ve hepte öyle kalacak ama bazen öyle gurur verici şeyler yaşanıyor ki bu ülkede kayıtsız kalmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Basında hemen hemen hiç yer verilmeyen, verilmeside beklenmeyen bir başarı öyküsü..

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı Avrupa Şampiyonu olarak katıldığı Kıtalararası Şampiyonasını namağlup tamamlayarak şampiyon oldu.

Takımın Koçu Sedat İncesu'ya kulak verelim; "Sporda rekabet engelli engelsiz tanımıyor arkadaşlar… Maçlarımıza gelen taraftarlarımız bana maç esnasında gelen yanık et kokusunun sebebini soruyor. Bu koku sandalye tekerleklerinin ve çemberlerinin sporcularımızın mücadele esnasında ellerini yakması sonucu çıkan kokudur. Bu koku mücadelenin kokusudur. Allah her antrenöre böyle fedakar ve savaşçı sporcularla çalışmayı nasip etsin!"

“Koşmuyoruz hayatta hiç geri, ileride basıyoruz her topa sizin gibi.”

28 Kasım 2008 Cuma

Murray kampa giriyor


Britanyalı raket Andy Murray yeni sezon için Miami'de Christmas'a kadar sürecek bir çalışma programına giriyor. Program dahilinde yaklaşık 82.5 kilo olan Murray 86'ya çıkıp vuruşlarını güçlendirmek amacındaymış. Konuyla ilgili olarakta şöyle konuşmuş; "Oyunumda geliştirmem gereken çok büyük bir açık göremiyorum sadece bu sezondan biraz daha güçlü olmam gerekiyor."

26 Kasım 2008 Çarşamba

Roddick'e taze kan


Henüz sezon başında uzun süredir birlikte çalıştığı Jimmy Connors'dan ayrılıp ağabeyi John'la çalışmaya başlayan Andy Roddick, yeni sezon için Larry Stefanski ile yola devam etme kararı aldı.
Bu birliktelik henüz resmiyet kazanmadı ama yakında açıklanacağı söyleniyor. Larry Stefanski en son, evvelsi sene Avustralya Açık'ta final oynayan Fernando Gonzalez'le çalıştı. Öncesinde ise Yevgeny Kafelnikov ve Marcelo Rios 1 numaraya ulaştıklarında yanlarında Stefanski bulunuyordu.

24 Kasım 2008 Pazartesi

Winner & Loser


Her sporda olduğu gibi teniste de bir kazanan ve bir kaybeden var. Daha da fazla yazılacak bir şey yok aslında, bir fotoğraf karesi her şeyi açıklıyor..

Ve şampiyon İspanya





4th Rubber
Fernando Verdasco def. Jose Acasuso 6-3 6-7(3) 4-6 6-3 6-1

Dünya 1 numarası Rafael Nadal'dan yoksun İspanya, Arjantin'i hem de Arjantin'de 3-1'le geçip şampiyonluğa ulaşan taraf oldu. 4. karşılaşmaya çıkması beklenen Ferrer'ken önceki gün çiftler mücadelesinde iyi bir performans ortaya koyan Verdasco takım kaptanı Emilio Sanchez'i yanıltmadı. Setlerde 1-2 geriye düştüğü maçı kazanmayı bilen Verdasco'nun sevinci görülmeye değerdi..

23 Kasım 2008 Pazar

İspanya 1 adım önde


3rd Rubber
Verdasco/Lopez def. Nalbandian/Calleri 5-7 7-5 7-6(4) 6-3

Dün oynanan çiftler karşılaşmasını 4 sette kazanan İspanya 2-1 öne geçmeyi başardı. Bu akşam oynanacak 4. ve 5. maçlar sonrası şampiyon belli olacak. İspanya 4. maçta işi bitirmek için Calleri'nin karşısına Verdasco'yu çıkardı, iş 5. maça kalırsa Lopez'in Nalbandian karşısında işi gerçekten çok zor..

22 Kasım 2008 Cumartesi

Davis Cup'ta ilk gün sonucu: 1-1



1st Rubber
David Nalbandian def. David Ferrer 6-3 6-2 6-3

2nd Rubber
Feliciano Lopez def. Juan Martin del Potro 4-6 7-6(2) 7-6(4) 6-3

İlk iki maçın ardından 1-1'lik eşitlikle final gününe girdik. Ferrer, Nalbandian karşısında adeta dağıldı ama Lopez İspanya'nın umutlarını ayakta tutmayı başardı. Bugün önce Del Potro, Ferrer'le sonrasında Nalbandian, Lopez'le karşı karşıya gelecek. Olası eşitlik durumunda çiftler maçı şampiyonu belirleyecek.

20 Kasım 2008 Perşembe

İspanyollar Arjantin'de, Rafa nerede !?



Vatandaşları bu haftasonu oynayacakları Davis Cup finali için hazırlanırken, Rafael Nadal'da bu zamanı epeyce dinlenerek geçiriyor..!

19 Kasım 2008 Çarşamba

New York Geceleri





Maria Sharapova, Skylight Stüdyolarında gerçekleştirilen 5. geleneksel "CFDA/Vogue Fashion Fund" gününe çikolata renkli elbisesiyle katılmış. Diğer ünlü simalarada baktım da hakikaten aralarında en şıklarından biri olmuş diyebilirim..

18 Kasım 2008 Salı

Novak'ın "yeni" sevgilisi





Novak Djokovic, Olimpiyatlarda tüm dünyanın ilgisini çeken Paraguaylı ciritçi Lenny Franco'dan ayrıldıktan sonra aradığı aşkı vatandaşı Jelena Ristic'te bulmuş görünüyor.

17 Kasım 2008 Pazartesi

Akrobasi


Faslı tenisçi Younes El Aynaoui vücudunun sınırlarını zorlarken. Bu pozisyona ulaşmak için epey efor sarfetmiş olmalı..

16 Kasım 2008 Pazar

Mücevher Tanıtımı





Çinli Zi Yan ve Jie Zheng, Hong Kong'da bir mücevher tanıtımında modellik yapmış. Resimlere bakınca photoshop'la birazcık oynandığı belli oluyor..

Novak böyle istedi




Masters Cup Singles & Doubles Final
Novak Djokovic def. Nikolay Davydenko 6-1 7-5
Zimonjic/Nestor def. Bryan/Bryan 7-6(3) 6-2

Final karşılaşması, önceki maçları göz önüne alırsak pekte büyük bir heyecana sahne olmadı. Djokovic maçı baştan sona domine eden taraftı. Yarı final maçını iki sette bitiren Davydenko'nun bugün daha diri taraf olması gerekiyordu ama olmadı. Maçtan sonra geçen sezon Masters Cup'ta 0 çeken Djokovic bu sene gelen şampiyonluk için; "Müthiş bir başarı" nitelemesini yaptı.

15 Kasım 2008 Cumartesi

Finale 1 kaldı



Semi Finals
Novak Djokovic def. Gilles Simon 4-6 6-3 7-5
Nikolay Davydenko def. Andy Murray 7-5 6-2

Andy Murray dün Federer'i yendikten sonra; "Federer'i yenmek en az Masters'ı kazanmak kadar önemli" demişti. Acaba hala aynı düşüncede mi..!

14 Kasım 2008 Cuma

Cibulkova & Melzer


Kısa bir süre önce Gael Monfils'den ayrılan Slovak tenisçi Dominika Cibulkova'nın, Jurgen Melzer'le olan birlikteliği tam gaz devam ediyor, çift sezon arasını Maldivlerde tatil yaparak geçiriyor. Hakikaten Monfils'le çok garip oluyorlardı..

Masters Federer'siz kaldı



Red Group
Andy Murray def. Roger Federer 4-6 7-6(3) 7-5
Gilles Simon def. Radek Stepanek 6-1 6-4

3 gün önce Simon, Federer'i yendiğinde grubtaki hesapların Murray'in elinde olduğunu söylemiştik. Nitekim grubun bugün oynanan son maçında Murray galibiyete ihtiyacı olmamasına rağmen -4 kez Masters Şampiyonu- Roger Federer'i dramatik bir maç sonunda mağlup edince, son 5 yılın finalisti turnuva dışında kaldı.

Maçın 3. seti büyük bir heyecana sahne oldu, Federer turnuva başında kendini gösteren belindeki problem sebebiyle 2 kez sakatlık molası aldığı sette 0-3 geriye düştü. Bu andan itibaren büyük bir eforla geri dönmeyi başaran İsviçreli raket seti 4-3'e kadar getirdiğinde artık maçı da bitirir gözüyle bakılırken üstüste iki oyunla durum tekrar 4-5 Murray lehine döndü. Muhteşem 10. oyunda Roger Federer tam 7 maç sayısı çevirmeyi başarıp servisine tutundu ancak sonrasında aynı performansı devam ettiremeyince seti 5-7'yle kaybedip, turnuvaya veda etti.


13 Kasım 2008 Perşembe

Masters Groups #5



Gold Group
Jo-Wilfried Tsonga def. Novak Djokovic 1-6 7-5 6-1
Nikolay Davydenko def. Juan Martin del Potro 6-3 6-2

Hmmm


Andy Murray'den sonra bir anlamsız yüz ifadeside Roddick'ten ama Murray'inki hakikaten bambaşka..
http://passing-shot.blogspot.com/2008/10/nasl-yani.html

Masters Groups #4



Red Group
Roger Federer def. Radek Stepanek* 7-6(4) 6-4
Andy Murray def. Gilles Simon 6-4 6-2

*Stepanek, ayak bileğindeki sakatlık sebebiyle turnuvadan çekilen Roddick'in yerine geçti.