28 Şubat 2009 Cumartesi

Nishikori yükseliyor


Japonya'nın 19 yaşındaki parlayan yıldızı Kei Nishikori bir Japon televizyonu olan Wowow ile anlaşma imzaladı.

Buna göre Wowow, Kei'nin Grand Slam düzeyindeki bütün maçlarını yayınlama hakkını elde ederken, özel röportajlar ve analizlere de yer verilecek.

Geçen sezon yakaladığı çıkışla bütün dikkatleri üzerine çeken Kei, Japonya'da tenis ve spor adına önemli bir isim olma yolunda ilerliyor.

25 Şubat 2009 Çarşamba

Bu defa durmak yok


Hintli yıldız Sania Mirza geçen haftaki şaşırtıcı finalinden sonra gözünü daha da yukarılara dikmiş durumda. Haftayı Gil Reyes'in spor salonunda çalışarak geçirecek olan Mirza'ya Ivanovic'in eski koçu Sven Groenefeld'de eşlik edecek. İkili Indian Wells ve Miami'de de birlikte olacak.

Umarım geçen haftaki çıkışının üstüne bir şeyler koyabilir, uzun süredir potansiyelinin çok altında kalan Mirza, başarılı olmasını en çok istediğim tenisçiler arasında..

Aman dikkat


Novak Djokovic bedeninin sınırlarını zorlarken..

24 Şubat 2009 Salı

Rafa'lı parfüm


Rafael Nadal geçen sene bir parfüm firmasıyla imzaladığı reklam anlaşmasının ardından ilk çekimini gerçekleştirdi.

23 Şubat 2009 Pazartesi

Gergin hafta







6 turnuvalı sezonun en yoğun haftalarından birini geride bıraktık, haftanın kuşkusuz en önemli olayı Shahar Peer - Dubai gerginliğiydi. Mesele WTA'in Dubai organizasyonuna kestiği tarihi cezayla şimdilik rafa kalkmış durumda.

Memphis'de Roddick, sezonun flaş isimlerinden Radek Stepanek'i geçerek ilk kupasına ulaştı. Marsilya'da ise şampiyon yarı finalde Djokovic'i geçip gelen Tsonga oldu. Buenos Aires'de ise gülen taraf oldukça çekişmeli bir maç sonunda Tommy Robredo oldu, kariyerinde ilk defa iki hafta üstüste şampiyonluk sevinci yaşadı.

Bayanlarda ise premier bir turnuva olan Dubai'de gündemde tenis yoktu. Turnuva epey sürprizli geçti, Jankovic 3. turda Kanepi'ye elenirken, finalist Razzano'da Safina ve Zvonareva'yı geçmeyi başardı. Sonuç olarak Venus oldukça rahat bir final geçirerek şampiyon oldu. Memphis'de ise çok sevdiğim iki tenisçi Wozniacki ve Azarenka final oynadı ve kazanan da bu sezonun en formda isimlerinden Azarenka oldu. Vika bu sezon sadece bir maç kaybetti ki onda da hatırlarsanız Avustralya Açık'ta Serena'ya karşı bir set öndeyken sıcak yüzünden çekilmek zorunda kalmıştı. Öte yandan finalist ikili, çiftlerde şampiyonluğa uzanan taraf oldu. Bogota'da ise zafer Dulko'yu geçip kariyerinin ilk tekler şampiyonluğunu kazanan MJ Martinez oldu.


ATP Memphis
F Andy Roddick def. Radek Stepanek 7-5 7-5

ATP Marseille
F Jo-Wilfried Tsonga def. Michael Llodra 7-5 7-6(3)

ATP Buenos Aires
F Tommy Robredo def. Juan Monaco 7-5 2-6 7-6(5)

WTA Dubai
F Venus Williams def. Virginie Razzano 6-4 6-2

WTA Memphis
F Victoria Azarenka def. Caroline Wozniacki 6-1 6-3

WTA Bogota
F MJ Martinez Sanchez def. Gisela Dulko 6-3 6-2

21 Şubat 2009 Cumartesi

Orada neler oluyor


Sezon başında Brisbane turnuvasında protestolarla karşılaşan İsrailli raket Shahar Peer, geçtiğimiz on gündür tenis gündemini meşgul eden isim oldu. Yazmadan önce olayların nereye varacağını görmek istedim, kısaca özetlersek Peer Dubai'de ki turnuvada oynamak için vize başvurusu yaptı ancak güvenlik(!) gerekçeleriyle başvurusu reddedildi ve Peer turnuvaya katılamadı.

Vizenin reddedilmesinin nedeni çok açıktı, tenis dünyasında büyük yankı uyandıran olay sonrası ikinci vaka İsrail'in başarılı çiftler oyuncularından Erlich Ram'den geldi. Turnuvada yer almak isteyen Ram'in başvurusu yoğun tepkiler sonrası kabul edilmek zorunda kalındı ve vize verildi.

ATP'nin aldığı somut sonuçlar sonrası gözler tekrar WTA'ya ve Larry Scott'a döndü. Sonuç olarak dün yapılan açıklamaya göre WTA, Dubai organizasyonuna 300.000 dolarlık rekor bir ceza verdi. Bu paranın bir kısmı Shahar Peer'e ve çiftler partneri Anna-Lena Groenefeld'e verilecek.

Tabii bu cezanın arkasından ne gelecek bilemiyoruz, WTA ayrıca bu tarz olayların tekrar yaşanmaması için gereğinin yapılacağını söyledi.

18 Şubat 2009 Çarşamba

Nole Belgrad'da




Novak Djokovic Sırbistan, Belgrad'da bir hastane ziyaretine katılmış. Noel Baba kılığına girmeye gerek var mıydı tam çözemedim, neredeyse iki ay geçti Noel'in üstünden, olsun maksat çocuklar sevinsin..

Masha iş başı yaptı


Maria Sharapova geçtiğimiz haftasonu Bollettieri Akademisinde antrenmanlara başladı. Umarız artık şu omuz problemini aşar da kortlara döner..

16 Şubat 2009 Pazartesi

Haftanın Şampiyonları






WTA Pattaya Open
F Vera Zvonareva def. Sania Mirza 7-5 6-1

ATP Rotterdam
F Andy Murray def. Rafael Nadal 6-3 4-6 6-0

ATP San Jose
F Radek Stepanek def. Mardy Fish 3-6 6-4 6-2

ATP Brasil Open
F Tommy Robredo def. Tomas Belluci 6-3 3-6 6-4

WTA Gdf Suez Open
F Amelie Mauresmo def. Elena Dementieva 7-6(7) 2-6 6-4

Bol turnuvalı bir haftayı daha geride bıraktık. Haftanın en önemli turnuvası kuşkusuz Rotterdam'daydı, Andy Murray üç sette Nadal'ı geçmeyi başardı ama bunda Nadal'ın sakatlığının da etkisi vardı, 2.setin hemen başında sağ dizinden zorlanmaya başlayan Nadal seti kazanmasına karşın üçüncü sette varlık gösteremedi. Murray'de seremonide Nadal için şakayla karışık tek ayakla set aldı dedi..

Haftanın diğer önemli turnuvası ise Paris'teydi ki Mauresmo'nun dönüşüne şahit olduk. Momo bu turnuvayı 01 ve 06'dan sonra üçüncü kez kazandı. Ama daha da önemlisi 07 Antwerp'ten bu yana şampiyonluk yaşayamamıştı, uzun bir süre sonra bunu başardı.

Wta'de diğer turnuva da ise bu turnuvanın flaş ismi Sania Mirza final oynadı, uzun süren sakatlıklardan sonra oldukça iyi bir hafta geçirdi ama Vera'nın turnuvayı kazanacağı çok açıktı.

Radek Stepanek'te 09'un formda isimlerinden, ikinci şampiyonluğuna ulaştı ve yine kendine has sevinç gösterisini yapmayı ihmal etmedi.

13 Şubat 2009 Cuma

Perfection!







Sports Illustrated dergisinin her yıl çıkardığı "swimsuit" sayısında WTA'in en güzel raketlerinden Hantuchova, Kirilenko ve Golovin'de yer aldı. Aslında söylenecek fazla bir şey yok, fotoğraflar tek kelimeyle mükemmel..

11 Şubat 2009 Çarşamba

Rafa'dan güzel seçim



Dünya 1 numarası Rafael Nadal son Grand Slam zaferinden sonra kendini bu Aston Martin'le ödüllendirmiş, güzel seçim..

9 Şubat 2009 Pazartesi

Sessiz hafta




Grand Slam sonrası turnuvalarını hiç sevmem, genelde çok zevksiz geçer ve ilgi de çekmez. ATP'de 3 turnuva birden oynandı, bayanlarda ise FedCup ilk tur heyecanı yaşandı ki orada da bir sürpriz çıkmadı.

ATP Jonannesburg
F Jo-Wilfried Tsonga def. Jeremy Chardy 6-4 7-6(5)

ATP Vina del Mar
F Fernando Gonzalez def. Jose Acasuso 6-1 6-3

ATP Zagreb
F Marin Cilic def. Mario Ancic 6-4 6-3

FedCup 1.tur
Russia def. China 5-0
Italy def. France 5-0
USA def. Argentina 3-2
Czech Republic def. Spain 4-1

Slovak Republic def. Belgium 4-1
Germany def. Switzerland 3-2
Serbia def. Japan 4-1
Ukraine def. Israel 3-2

7 Şubat 2009 Cumartesi

Herşeye rağmen tenis


Bu hafta bayanlarda Fed Cup heyecanı başlarken, Asya/Okyanusya elemelerinde İran milli takımı da yer aldı.

Fotoğraf takımdan Madona Najarian'a ait, Avustralya sıcağında bu kıyafetlerle oynamak nasıldır bilemiyorum ama herşeye rağmen tenis oynamak güzel..

5 Şubat 2009 Perşembe

Verdasco, Men's Health'de



Fernando Verdasco'nun popülaritesi ve tabii ki bayan taraftarları günden güne artıyor..

4 Şubat 2009 Çarşamba

Bilmece gibi



Hani çocuk dergilerinde bilmece bölümleri olur ya "2 resim arasındaki farkı bulun" diye, aynı onun gibi. İspanyollara özgü bir bakış herhalde..

Rafa'dan Phelps'e destek


Geçtiğimiz günlerde 8 altın madalyalı yüzücü Michael Phelps'in basına yansıyan esrar veya marijuana (hangisi bilemiyorum) içerkenki fotoğrafları spor gündeminde bomba etkisi yaratmıştı.

Rafael Nadal'da Olimpiyatlarda tanıştığı yüzücüye destek çıkmış; "Çok iyi bir görüntü değil ancak herkes hata yapabilir, sonuç olarak sporcular makine değildirler"

1 Şubat 2009 Pazar

Melbourne Fatihi





Sezonun ilk Grand Slam'i Avustralya Açık 2009 tek erkekler şampiyonu Roger Federer'i beş setlik mükemmel bir maç sonunda yenen Rafael Nadal oldu. Nadal 6. Grand Slam'ini kazanırken, bu kupayı kaldıran ilk İspanyol olma ünvanını da elde etti.

Maç son sete kadar büyük çekişmeye sahne olurken, 4. setin 5. oyununda beş servis kırma puanından yararlanamayan Nadal devamında seti kaybedince akıllara 14. şampiyonluk geliyor mu sorusu düştü ancak Federer final setinde çok kötü bir görüntü sergiledi. Üstüste basit hatalar Federer'i oyundan düşürürken Nadal'da hata yapmayarak maçı bitirmeyi bildi.

Ödül töreninde ise oldukça duygusal anlar yaşandı. Federer, ikincilik ödülünü aldıktan sonra yoğun seyirci desteği altında göz yaşlarına hakim olamazken yanında yine Rafael Nadal vardı.

Grand Slam şampiyonluğu, rekorlar, rekabet bir yana bu iki büyük sporcu bugün bütün Dünya'ya ne kadar sportmen ve centilmen olduklarını bir kez daha kanıtladılar.

Tanrı Roger ve Rafa'yı korusun