31 Mart 2009 Salı

Janko Tipsarevic


Sırp tenisçi Tipsarevic, Miami'de antrenmanda..

2008'in ödülleri dağıtıldı


ATP ve WTA'de geçtiğimiz sezonun ödülleri geçen hafta yapılan törenle dağıltıldı. Yılın tenisçileri Nadal ve Serena olurken, en iyi çıkış yapanlar Nishikori ve Wozniacki, en iyi gelişme gösterenler Tsonga ve Safina, en iyi geri dönüş yapan isimler ise Schuettler ve Jie Zheng oldu.

28 Mart 2009 Cumartesi

Party Time









Hani moda konusunda yorum yapabilecek biri değilim ama, Verdasco'nun hali çok fena :) Rafa'ya da birileri artık yardım etsin çocuk bilmiyor bu işi, Nole desen hep aynı.. Caro'yla Verdasco arasında aşk söylentileri dolaşıyor ne kadar doğru bilemiyorum.. Cibulkova'da ben burdayım diye bağırıyor..

Kim Clijsters geri dönüyor !!!


Mayıs 2007'de tenis hayatını noktaladığını açıklayan eski Dünya 1 numarası Kim Clijsters kortlara geri dönüyor. Kendisi tam olarak bir geri dönüş olarak nitelemese de zamanla tam zamanı bir geri dönüş yapacağını ben dahil birçok kişi inanıyor.

Kim Clijsters'ın çok kesin olmamakla beraber 2009 programı şöyle;

17 Mayıs'ta Wimbledon'ın üstü kapanabilen yeni merkez kortunun açılışı için Steffi Graf'la çiftler maçı, ayrıca aynı ikili Agassi ve Henman'ı da aralarına alarak bir de çiftler maçı yapacak.

14 Haziran'da Michaella Krajicek ile Ordina Open kapsamında bir gösteri maçı.

Ağustos'ta ise önce Cincinnati ve Toronto'da ardından da Amerika Açık'ta Wild Card'la ana tablo maçlarına çıkması bekleniyor.

26 Mart 2009 Perşembe

Arabalar üstünde




Miami turnuvası kapsamında Andy Murray ve Venus Williams arabalar üstünde tenis oynarken..

23 Mart 2009 Pazartesi

Indian Wells Şampiyonları



Sezonun en önemli turnuvaları arasında yer alan Indian Wells'te mutlu sona Rafael Nadal ve Vera Zvonareva ulaştı. Finaller şiddetli rüzgar nedeniyle tenisçiler için oldukça zorlu geçti.

Erkeklerde dördüncü turda 5 maç sayısı çeviren Rafael Nadal, yarı finalde Federer'in eleyen Murray'i 1 saat 20 dakika içinde çok rahat geçmeyi başardı.

Bayanlarda ise turnuvayı set vermeden kazanan Zvonareva, finalin ilk setinde 3 set sayısı çevirdikten sonra ikinci sette fazla zorlanmadı.

ATP & WTA Indian Wells
F Rafael Nadal def. Andy Murray 6-1 6-2
F Vera Zvonareva def. Ana Ivanovic 7-6(5) 6-2

20 Mart 2009 Cuma

Mirka'ya annelik dersleri


Mirka, yakın dostları olan Gwen Stefani'nin minik oğlu Zuma'yla anneliğe ısınırken..

Masha'da umut yok


Maria Sharapova beklendiği üzere bu hafta başlayacak olan WTA Miami'den de çekildi. Vesnina'yla yaşadıkları çiftler yenilgisinden sonra tekler için henüz tam hazır olmadığını dile getiren Masha'nın ne zaman döneceğini ise açıkçası merak ediyorum..

17 Mart 2009 Salı

Ancic Harvard'da


Hırvat raket Mario Ancic, bu hafta Harvard'ın Hukuk bölümünde bir konuşma yapacakmış. Ne alaka demeyin, kendisi geçen sene Hırvatistan'ın Split Üniversitesinde hukuktan mezun oldu.

Konuşmasıda hukuk öğrenimi sırasındaki deneyimleri, ATP'nin hukuksal yönü ve tenis dünyasındaki hukuki ilişkiler olacakmış.

15 Mart 2009 Pazar

Federer baba oluyor..!


Roger Federer - Mirka Vavrinec çifti bebek bekliyor. Federer'in kendi websitesinden bir kaç gün önce duyurduğu habere göre Mirka hamile ve bu yaz doğum yapması bekleniyor.

Zaten uzun zamandır da Mirka aldığı aşırı kilolar sebebiyle dedikodusu yapılan hamileliğin nihayet gerçekleştiği ortaya çıktı.

Babalık Federer'e yakışacaktır, umarım sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir..

14 Mart 2009 Cumartesi

ve Masha geri döndü..





Yaklaşık 7 aydan sonra kortlara partneri Vesnina'yla dönüş yapan Masha, ilk maçında Makarova - Poutchek ikilisine 1-6 6-4 7-10 ile yenilerek turnuvaya veda etti. Masha'nın Miami'de tekler maçına çıkıp çıkmayacağı ise halen kesinlik kazanmadı.

13 Mart 2009 Cuma

Hmmm peki


Marc Gicquel ve Gilles Simon salonda çalışırken..

11 Mart 2009 Çarşamba

Anna Kournikova





Anna Kournikova, K-Swiss markasının ilkbahar/yaz kreasyonu reklamları için kamera karşısına geçti. Açıkçası Anna'yı kortlar yerine kamera karşısında görmek beni daha mutlu ediyor.

10 Mart 2009 Salı

Davis Cup start aldı



Geçtiğimiz hafta bayanlarda tek turnuvayla geçilirken, erkeklerde ise Davis Cup'ın ilk tur heyecanı yaşandı. Meksika'da düzenlenen ana tablosu zayıf turnuvayı Marion Bartoli kazanıp, sezonun ilk şampiyonluğuna uzandı.

Davis Cup'ta ise sürpriz olarak nitelendirilebilecek tek sonuç Çek Cumhuriyetinden geldi ve Ostrava'da Fransa'yı geçtiler. İlk turun beklenen karşılaşması ise son şampiyon İspanya ve Nole'lu Sırbistan arasındaydı ama Nole iki tekler maçınıda üçer sette kaybetti.

WTA Monterrey
F Marion Bartoli def. Na Li 6-4 6-3

Davis Cup 1. tur
Argentina def. Netherlands 5-0
Czech Republic def. France 3-2
USA def. Switzerland 4-1
Croatia def. Chile 5-0
Israel def. Sweden 3-2
Russia def. Romania 4-1
Germany def. Austria 3-2
Spain def. Serbia 4-1

8 Mart 2009 Pazar

Masha yavaş yavaş


Yaklaşık yedi aydır tenisten uzak kalan Maria Sharapova, kortlara bu hafta oynanacak Indian Wells'le dönüş yapıyor. Ancak yalnız çiftlerde partneri Vesnina'yla mücadele edecek olan Masha, teklere ise Miami'de dönüş yapmayı planlıyor..

7 Mart 2009 Cumartesi

Dmitry Tursunov



Dmitry Tursunov'da Elle dergisinin Rus versiyonunda kendine yer bulmuş.

5 Mart 2009 Perşembe

Büyük olsaymış



Andy Roddick servis karşılamadaki sorununu yeni raketleriyle çözmeye karar vermiş =)

2 Mart 2009 Pazartesi

Djokovic'e kıyak hafta





Dört turnuvalı haftanın öne çıkan turnuvası Dubai'ydi kuşkusuz. Oldukça sıkı bir ana tabloya sahip turnuva, daha başlamadan firelerini verdi. Federer ve Nadal sakatlıkları, son şampiyon Roddick vize krizinden sonra protesto amaçlı ve Murray'de çeyrek finalde yakalandığı hastalık sebebiyle çekilince geriye bir tek Djokovic kaldı ki o da bu fırsatı geri tepmedi zaten..

Acapulco'da bayanlarda Venus, erkeklerde Almagro kupaya uzanan taraf oldular. Almagro ünvanını korudu ve bu turnuvada 96'dan beri üstüste şampiyon olmayı başaran ilk isim oldu. Bayanlarda ise 1 ve 2 numaralı seribaşları finali oynadı, çok sönük bir turnuva oldu bu açıdan, finalde Pennetta'nın zorlamasını bekliyordum da o da çabuk dağıldı.

Delray Beach'de ise Mardy Fish seyircisi önünde turnuvayı set vermeden tamamladı ve 17 yıllık turnuva tarihinde şampiyon olan tek 1 numaralı seribaşı oldu.

ATP Dubai
F Novak Djokovic def. David Ferrer 7-5 6-3

ATP Acapulco
F Nicolas Almagro def. Gael Monfils 6-4 6-4

WTA Acapulco
F Venus Williams def. Flavia Pennetta 6-1 6-2

ATP Delray Beach
F Mardy Fish def. Evgeny Korolev 7-5 6-3