27 Kasım 2009 Cuma

Round Robin Day #5



Group A'daki son maçlardan sonra Federer ve Del Potro tam anlamıyla elele yarı finale çıktılar.

Sabah seasında Murray maçını 3 sette kazanınca yarı final şansı günün ikinci maçından çıkacak sonuca bağlanmıştı. Del Potro'nun 2 sette veya Federer'in kazanması durumunda Britanyalı raket yarı finali görecekti. Ancak Del Potro'nun 3 setlik galibiyeti durumunda 3 raketinde galibiyet ve set sayıları eşit olduğundan oyun yüzdelerine bakılacaktı.

İşte bu şartlar altında başlayan maçta Del Potro üstün servis oyunuyla ilk seti oldukça rahat kazandı. İkinci sette ise iki tarafta servislerine tutunmayı başardı ve set tie break'e gitti. Tie'da Del Potro önce 4-2'yi ardından mini breakle 5-4'ü yakalamıştı ancak Federer buradan çevirmeyi başarınca Murray taraftarları olacakları görür gibiydi.

Maç üçüncü sete uzadıktan sonra Del Potro'nun 6-3 veya sonraki sonuçlarla seti alması durumunda Murray turnuvaya veda ediyordu. (O kadar farklı senaryo okudum ki, halen tam emin değilim)

Set karşılıklı hold'larla 4-3 Del Potro lehine geldikten sonra servis kırmayı başaran Arjantinli sonraki oyunda hata yapmadı ve seti 6-3'le kazanıp adını yarı finale yazdırdı.

Federer'in 3. setteki oyunu uzun süre konuşulacak. Zira ilk 3 servis oyununda oldukça etkili bir oyun ortaya koyduktan sonra sanki biraz gevşedi gibi. Üstüne 7. oyunda yakaladığı 3 servis kırma şansınıda değerlendirememesi Federer'in yanına bir soru işareti ekletti. Bu sonucun ardından Del Potro, Murray'i 1 oyun farkla geçip yarı finale yükselen taraf oldu. Adalıların ve Murray'in tepkisini merak ediyorum doğrusu..

Group A
Andy Murray def. Fernando Verdasco 6-4 6-7(4) 7-6(3)
Juan Martin del Potro def. Roger Federer 6-2 6-7(5) 6-3

0 yorum: