28 Kasım 2009 Cumartesi

Şeytanın bacağını kırdı


Gündüz seansında oynanan ilk yarı final maçında Nikolay Davydenko, Roger Federer'e karşı olan 0-12'lik seriyi nihayet bozdu ve finale yükselen ilk isim oldu.

İlk seti saymazsak iki tarafta genel olarak servis oyunlarıyla etkili oldu. 2. setin son oyununa kadar taraflar servis kırma şansı dahi elde edemezken 10. oyunda Federer kırıp maçı uzattı.

Final seti, aynı ikinci set gibiydi, iki tarafta rahat servis oyunlarının ardından 10. oyuna geldi. Davydenko'nun kullandığı servis oyununda Federer üstüste iki harika sayıyla 0-30'u yakaladığında herhalde burada biter diye düşündüm.

Ancak Demir Adam bu oyunda tutunmayı başarınca Federer'in ilk sette yaşadığı basit hata kabusu geri döndü. Bir sonraki oyunda yanlış hatırlamıyorsam 3'ü fileye olmak üzere 4 basit hata yaptı ve Davydenko return winner'la servisi kırmayı başardı.

Son oyunda Federer 30-0'dan dönüp servis kırma şansını elde etsede Rus raket üstüste 3 sayıyla sete ve maça son noktayı koydu.

London seyircisi Murray'in acısını çabuk unutmuş olacak ki maçın büyük bir bölümünde Federer'i desteklediler. Final oyunlarında ise desteği Davydenko gördü diyebilirim.

0 yorum: