14 Kasım 2009 Cumartesi

Wickmayer'in basın açıklaması


Hatırlayacağınız üzere Amerika Açık yarı finalisti Yanina Wickmayer, WADA'nın kurallarından biri olan nerede olduğunu bildirme yükümlülüğünü 2 kez yerine getirmediği için 1 yıl süreyle tenis yasağıyla cezalandırılmıştı. Geçtimiz gün Wickmayer, cezayla ilgili ilk kez konuştu ve işin peşini bırakmayacaklarını belirtti. İşte basın toplantısından notlar;

2008'in Kasım ve Aralık aylarında yeni sezona İsviçre'de hazırlandığını Ocak ayında ise Avustralya Açık için hazırlıklarını bu kıtada sürdürdüğünü, dolayısıyla imzalaması gereken belgelerin evine gönderildiği için ulaşmadığını belirtti.

18 Şubat'ta kendisinin doping ajansına bir mail attığını, ertesi gün gelen cevapta internetten update yapmak üzere login bilgileri verildiğini ancak ilk uyarıyı aldığına dair hiç bir bilginin kendisine ulaştırılmadığını belirtti.

Bu olaydan sonraki 7 hafta boyunca Amerika'da olduğunu ve kendisine verilen login bilgilerinin çalışmadığını söylerken Nisan başında tekrar temasa geçtiğini ve login bilgilerini değiştirip verdiklerini söyledi ancak bu arada almış olduğu 2. uyarı hakkında hiç bilgilendirilmediğini de ekledi.

Bu olaylardan sonra internet üzerinden doldurduğu formda yanlışlık yaptığını bunun üzerine Haziran ayında ajansla telefonla görüştüğünü ve uyarılarını ilk kez burada aldığını ama çoktan 3. uyarının geldiğini söyledi.

Sonuç olarak tüm bunların neticesinde çok ağır bir şekilde cezalandırıldığını, bugüne kadar hiç bir doping testinden kaçmadığını veya pozitif çıkmadığını söylerken, sıralamadan düşeceğini herşeye sıfırdan başlamak zorunda kalacağını ancak herşeye rağmen savaşacağını söylerken, cezanın düşmesi içinde ellerinden gelen herşeyi yapacaklarınıda ekledi.

Açıkçası olay tecrübesizlik mi yoksa arkasında başka birşeyler mi var anlaşılmıyor. Bu seviyede mücadele eden bir tenisçinin bu konularda muhakkak profesyonel destek alması gerekiyor. Bu işleri takip eden birinin olmaması ve tamamen tenisçinin üzerine bırakılması bu tip sonuçlar doğuracaktır.

Umarım herşey açıkladığı gibidir de en azından cezanın düşmesi için bir umut olur. Bu yaşta boşa geçecek 1 sene çok fazla şey kaybetmektir. Bunun en yakın örneği Sesil Karatantcheva'dır.

0 yorum: