15 Ocak 2010 Cuma

Avustralya Açık Bayanlar Kurası


Bayanlar kurası inanılmaz karışık, bol sürprizli bir Avustralya Açık bizleri bekliyor diyebilirim. Hemen hemen her turda güzel eşleşmeler mevcut.

İlk çeyrekte Serena 4. tura kadar rahat gözüküyor, bu turda olası rakipleri Stosur ve Lisicki olacaktır ama onları da geçmekte zorlanacağını düşünmüyorum. İlk çeyreğin alt kısmında Azarenka'da 4. turu görecektir ama bu turda Zvonareva, Ivanovic, Dulko gibi isimler onu bekliyor olacak. Açıkçası rakibinin kim olacağını kestirmek çok zor. Ana, Dulko'yu geçerse üçüncü turda Vera'yla karşılaşacak.

İkinci çeyrekte Wozniacki ilk turda tehlikeli bir rakiple Wozniak'la oynayacak. Caro'nun sezona kötü başladığını biliyoruz, ilk tur sürprizi gelirse çokta şaşırmamak lazım üstelik bu turu geçerse üçüncü turda olası Peer maçı var ki benim kuralar çekildiğinde ilk anda dikkatimi çeken iki üç maçtan biriydi. Çeyreğin alt kısmında Venus yer alıyor ilk tur rakibi Safarova, ilk turun sürprizlerinden biri olabilir, Venus'ün Grand Slam ilk turlarında hep zorlandığı ortada, Safarova ters gelebilir, üç setlik maç bizi bekliyor.

Üçüncü çeyrekte harika bir kura bizleri bekliyor. Henin, Clijsters, Dementieva, Kuznetsova burada yer alıyor. Tabii turnuvanın merakla beklenen maçlarından biri de hemen ikinci turda Henin - Dementieva maçı. Elena Sydney'de şampiyonluğa uzandı, böylesine bir özgüvenle ikinci turda Henin'i geçmesini bekliyorum. Dördüncü turda da büyük ihtimalle Clijsters - Kuznetsova maçı bizi bekliyor.

Son çeyrekte ise Safina, Jankovic ve Sharapova dışında göze çarpan bir isim yok. Masha'nın sezon başındaki gösteri turnuvasında oynadığı tenis umut vericiydi, dördüncü turda Safina, çeyrek finalde Jankovic onu bekliyor olacak ki ben bu ikilinin bu turlara kadar elenmesinin sürpriz olacağını düşünmüyorum ama açıkçası onları engelleyecek bir isimde yok gibi..

Ancak bir isim var ki bütün bu değerlendirmeyi alt üst edebilir. Yanina Wickmayer'den bahsediyorum, ana tablo için halen bir maç daha kazanması gereken Belçikalı'nın hangi çeyrekte kimin rakibi olacağı bana kalırsa turnuvanın bütün akışını değiştirecektir.

1 yorum:

medgallis dedi ki...

burayı ilk kesfettiğimde y.wickmayer' den bahsediliyordu. iki bin sekiz wimbledon öncesi bir turnuvada kefettiğim ve sonrasında peşinde olduğum bu kızın (kız henin-clijsters kırması dikkat edin demiştim. zaten aynı ekolden) buralarda da farkedilmesi hoşuma gitmişti.
ben de gizli favorimin o olduğunu, iki yıl önce safina'nın berlindeki turnuvada yaptığını tekrar edip daha da ileriye gideceğine inanıyorum.
son olarak bir şeyi değiştirir mi bilmem ama blogunuzun standartların çok üzerinde ve oldukça doyurucu olduğunu söylemek isterim.