15 Ocak 2010 Cuma

Avustralya Açık Erkekler Kurası


Sezonun ilk Grand Slam'i Avustralya Açık'ta kuralar dün gece çekildi. Buna göre Federer ilk turda Andreev'le, Nadal ise Avustralyalı Luczak ile karşılaşacak.

Kurayı kısaca bir değerlendirecek olursak. İlk çeyrekte Federer'in 4. turda Hewitt, çeyrek finalde de olası Davydenko karşılaşmaları var ki sanırım bu çeyreğin en heyecanla beklenen maçı bu olacaktır. Ancak Davydenko'nun 4. turda Verdasco'yla karşılaşması muhtemel, İspanyol'un geçen sene neler yaptığını hatırlayacaksınız, bana göre Davydenko - Verdasco 4. tur mücadelesi bu çeyreğin en güzel maçı olacaktır.

Kuranın en karlı ismi Djokovic oldu, ikinci çeyreğin tepesinde yer alan Novak'ın çeyrek finale kadar önünde duracak bir isim yok, dahası bu çeyrekteki en ciddi rakipleri Soderling ve Tsonga'nın da sakatlıkları bulunuyor ve nasıl bir performans gösterecekleri merak konusu. Şu kuradan elini kolunu sallaya sallaya yarı final görmesi lazım Novak'ın..

Roddick, Berdych, Gonzalez, Del Potro ve Cilic gibi isimleri barındıran üçüncü çeyrekte sürprizlere açık bir kura çekildi diyebilirim. Roddick'in sezon başındaki performansı çeyrek final görmesine yetecektir, Del Potro bir iki gün önce sakatlandı durumu tam nedir bilmiyorum ama büyük şansızlık olduğu kesin eğer ki sakatlığı onu etkilerse çeyrek final için benim favorim Marin Cilic olacaktır.

Son çeyrekte Nadal 4. tura kadar set vermeden gelebilir, bu turda ise eğer ilk turda Karlovic karşısında sürpriz yaşamazsa Stepanek karşısına gelecektir. Üst kısımda ise Murray'in çeyrek final yolu açık, olası çeyrek final rakibi ise Monfils gibi gözüküyor ama Monfils'in çeyrek görememesi beni şaşırtmayacaktır.

Hayalimdeki çeyrek final tablosu;

Roger Federer vs Fernando Verdasco
Novak Djokovic vs Jo-Wilfried Tsonga
Andy Roddick vs Marin Cilic
Rafael Nadal vs Andy Murray

1 yorum:

Cem Tüter dedi ki...

Bu da benim istediğim çeyrek finaldir.

Roger Federer v. Fernando Verdasco

Novak Djokovic v. Robin Soderling

Andy Roddick v. Marin Cilic

Rafael Nadal v. Andy Murray

Tek fark, Söderling'i 5 setlik bi maçta Djokovic'e karşı izlemek istememdendir. =) Bakalım göreceğiz.