20 Ocak 2010 Çarşamba

Avustralya Açık'ta 3. gün





Sezonun ilk Grand Slam'i Avustralya Açık'ta 3. gün sona ererken genel olarak beklenen sonuçlar ortaya çıktı.

Erkeklerde Nadal, Roddick, Murray, Monfils, Gonzalez gibi seri başları 3'er sette yollarına devam ederken bayanlarda Clijsters, Wozniacki, Kuznetsova, Safina, Jankovic, Azarenka gibi isimler 2'şer setle maçlarını tamamladı.

Günün Sürprizi; 3. günde yankı uyandıracak önemli bir sürpriz yaşanmadı. Erkeklerde Korolev'in Berdych'i üç sette devirmesi, bayanlarda ise Rezai'nin Kerber'e iki sette yenilmesini günün sürprizleri olarak seçtim. Esasında Berdych sezona iyi başlamadığı ortada yine de set alamaması sürpriz olarak nitelendirilebilir. Rezai ise iyi başladığı sezonda solak rakibi karşısında basit hata makinası gibi çalıştı. 46'ya 18'lik basit hata farkı Rezai'nin sonunu hazırladı.

Günün Maçı; Erkeklerde Del Potro'nun 5 setlik galibiyeti, bayanlarda da Henin - Dementieva maçı kuşkusuz en güzel maçlardı. James Blake'in ilk turda Clement karşısında oynadığı tenis ve Del Potro'yu ne kadar etkileyeceği belli olmayan sakatlığı düşünüldüğünde iyi bir maçın sinyallerini almıştık. Tam da beklediğimiz gibi oldu, Blake'in iki kez de tedavi molası aldığı maçta final seti 10-8 ile Tandil Kulesinin oldu.

Bayanlarda ise herkesin merakla beklediği maç hayal kırıklığı yaşatmadı. İki sette bitmesine rağmen 2 saat 50 dakika süren maçı Justine Henin 7-5 7-6(6)'yla kazanırken ikinci sette 4-2'lik üstünlüğünü koruyamayan Lena D tie break'te de 3-1 öne geçti, ardından 6-5'te set puanı yakaladı. Ancak Henin agresif oyunuyla sonuca gitmeyi başardı.

Günün bir diğer etkileyici performansı da Daniela Hantuchova'dan geldi. İlk seti kaybettikten sonra rahat bir oyunla ikinci seti hanesine yazdıran Slovak raket final setinde 0-4 geriden gelip 7-5'le maçı kazanmayı bildi.

0 yorum: