28 Ocak 2010 Perşembe

Finalin adı kondu




Sezonun ilk Grand Slam'inde bayanlar finalinin ismi belli oldu: Justine Henin vs Serena Williams.

Final her ne kadar heyecan uyandırsa da yarı finaller inanılmaz sıkıcıydı ya da bana mı öyle geldi bilemiyorum. Jie Zheng açılış oyununu aldıktan sonra Henin bir daha da şans tanımadı, 51 dakikada paketledi. Serena'nın maçı 2 tie break oynanmasına rağmen özellikle ikinci setteki tenis beni öldürdü. Ralliler 2-3 vuruş geçmiyor, sürekli basit hatayla bitiyordu. O kadar sıkıldım ki Li seti kazanmasın diye Serena'yı bile destekledim maç sırasında...

Erkekler ilk yarı finalinde de Murray rüzgarı devam etti. Yarı finale kadar set dahi vermeyen Britanyalı ilk setini bu maçta kaybetti ancak dört sette maçı bitirmeyi bildi. Açıkçası Murray bu turnuvada oynadığı tenisle finalde rakibi kim olursa olsun favori olarak çıkacaktır. Özellikle kortta kaldığı süre çok kısa, ayrıca ilk oynamanın verdiği avantajla bir gün daha fazla da dinlenmiş olacak. Britanya'nın 74 yıllık Grand Slam hasreti bu kez sona erecek gibi gözüküyor.

Yarı Finaller
Justine Henin def. Jie Zheng 6-1 6-0
Serena Williams def. Na Li 7-6(4) 7-6(1)

Andy Murray def. Marin Cilic 3-6 6-4 6-4 6-2

1 yorum:

medgallis dedi ki...

acikcasi bu bir gun dinlenme ya da macin fazladan bir saat uzun surmesinin tenis oyununu o kadar etkiledigini sanmiyorum.
murray belki yarin ve cumartesi mac yapmayacak ama saatlerce servis calisip antreman yapacak. mental olarak olmasa da fiziksel olarak azimsanmayacak kadar yorulacaktir.
ingilizler muratlarina gercekten erebilir. yine de beklemek gerek tabi.