27 Ocak 2010 Çarşamba

Geri dönüş gecesi





Çeyrek finallerin ikinci günü oldukça enteresan geçerken Rod Laver Arena'da oynanan dört maçtada geri dönüşler yaşandı.

Erkeklerde Federer, son dönemin en formda ismi Davydenko karşısında ilk seti 6-2'yle kaybettikten sonra ikinci sette de 3-1 geriye düşmüştü. Kritik 5. oyunda 15-40'ı yakalamıştı ancak iki servis kırma şansını kaçırdıktan sonra Federer adeta vites yükseltti ve üstüste 13 oyun alarak maçı adeta bitirdi.

Djokovic - Tsonga maçının yalnızca ilk setini izleyebildim. Fazla bir yorum yapmak istemiyorum ancak istatistiklere baktığımda Tsonga setlerde 1-2 geriye düştükten sonra dördüncü ve beşinci sette yalnızca 5 basit hata yapmış. Djokovic ise 25. Sanırım son 2 setin özeti budur. Yine de izleyen arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim..

Bayanlarda ise Serena'nın muhteşem dönüşü vardı. Yani Azarenka'ya ne desem bilemiyorum 6-4 4-0'dan da maç verilmez artık. Ama Serena'nın hakkını vermek lazım 57 winner vurdu ve hakikaten süper bir geri dönüşe imzasını attı.

Na Li'de abla Williams karşısında benzer bir geri dönüşe imza attı. Çinli raket 2-6 3-5'den dönmeyi başardı ve yarı finale yükselen 2. Çinli oldu.

Yine enteresan bir Grand Slam yarı finali. 2 Çinli Jie Zheng ve Na Li yarı finalde. Bakarsınız All Chinese Final görürüz =)

3 yorum:

Yunus Dilber dedi ki...

Djokovic'in yanılmıyorsam midesinden bir rahatsızlığı vardı.Bunun ve fiziksel olarak da ilk setin getirdiği yorgunluğun etkisiyle Tsonga'nın voltronu artan topları karşısında tutunamadı ve mental olarak da çöküş yaşadı.Ancak file önü oyununu çok geliştirmiş Djokovic.Zira bu istatistiklere de yansıdı %70 ile.Evvela çok iyi pozisyon alıyor nette.Tabii bunun da baş mimarı antrenörü Todd Martin.Onun yapması gereken tek iş Djoker'in mental problemlerini aşmasını sağlamak.Eğer bu da gerçekleşirse Wimbledon'da mükemmel bir Nole izleyebiliriz.

Puskas dedi ki...

Djokoviç 4. setin hemen başında rahatsızlandı. Karnını tutmaya başlayınca midesine kramp girdi zannettik ama daha mola zamanı gelmeden oyun bitince mola istedi. Hakem zamanı gelmedi deyince de kuscam diyip içeri girdi. Geldikten sonra da her halinden rahatsızlığı belliydi. Ufacık bir efor sarfettiği anda dizlerinin üstüne eğilip rahatlamaya çalıştı ama kendine gelemedi uzunca bir süre. Basit hataları bu yüzden arttı çünkü fileye koşup yetişse bile topa ondan sonra kendine gelemiyodu bir süre. Tsonga bu arada 5 1 e kadar getirdi tabi oyunları. Son setin başında Djokoviç son gücüyle oynadı 2 oyun daha ama tamamen tükendi sonunda maçı bitirdi sadece.

Berke B. dedi ki...

Şanssızlık olmuş yani, anladım.. Maç toplantısında da kustuğundan falan bahsetmiş yeni okuyabildim bende.. Teşekkürler arkadaşlar ;)