24 Ocak 2010 Pazar

İlk çeyrek finalistler



Avustralya Açık'ta ilk çeyrek finalistler şu anda oynanan Gonzalez - Roddick maçı dışında tamamlandı. Erkeklerde Nadal, Murray ve Cilic, bayanlarda Henin, Petrova, Zheng ve Kirilenko çeyrek finale yükselen taraf oldular.

Günün maçı kuşkusuz Del Potro'yla Marin Cilic arasındaydı. 4 saat 38 dakika süren maçta Marin Cilic maçı 4 sette bitirmeye çok yaklaşmıştı ancak Arjantinli raket sıfıra karşı kırdığı 11. oyundan sonra servisine tutununca maç beşinci sete uzadı. Final setinde ise harika servis oyunlarıyla Del Potro'ya fazla şans tanımadı Cilic ve kariyerinde 2. kez bir Grand Slam çeyrek finalinde oynamaya hak kazandı.

Kuralar ilk çekildiğinde 3. çeyrekte Del Potro'nun sakatlığının etkili olması durumunda çeyrek final için favorimin Cilic olduğunu söylemiştim. Del Potro bundan önce oynadığı 3 maçtada rahat olmadığını verdiği setlerle zaten göstermişti o yüzden ben çokta sürpriz olarak görmüyorum bu sonucu. Roddick'te şu maçı kazanırsa tablonun alt kısmı için düşündüğüm eşleşmeler gerçekleşmiş olacak.

Diğer maçlarda 2 dev isimle oynayan Nadal ve Murray, Karlovic ve Isner'i geçmeyi bildiler. Nadal bir set bırakmasına rağmen çokta zorlandığını söyleyemem. Öte yandan Murray çaktırmadan yola devam ediyor, turnuvada henüz set kaybetmedi.

Bayanlarda ise güne Bondarenko Zheng maçıyla başladık. Enteresan bir eşleşmeydi geçen hafta Bondarenko 2 sette rakibini geçmişti. Zheng ise bu tura üç tane 3 setlik maçla geldi ki maçada bunun bilincinde başladı. Eğer 3 sete gitseydi bu kez Zheng'in koparması oldukça güç olacaktı. Ancak son 10 gündür izlediğimiz Alona'dan eser yoktu. Zaten çok etkili bir servisi yok üstüne oldukçada kötü servis attı. Alona'nın ball toss'u inanılmaz kötü, boyu iyi bir servis için ideal ancak kesinlikle kullanamıyor. Gününde olduğu zaman özellikle backhand crosscourt'larıyla çok etkili ama ritim bulamadığında vasatın üstüne çıkamıyor. Zheng'de üç seti çıkaramayacağını bildiğinden bütün gücünü harcadı, ikinci setin ortalarında o da düştü oyundan biraz ama maçı bitirmeyi bildi.

Petrova'da Kuznetsova karşısında 3 sette galibiyete uzanırken mental açıdan kuvvetli olursa ne kadar tehlikeli bir raket olduğunu bir kez daha gösterdi. Petrova'nın şimdi Henin karşısında ne yapacağını çok merak ediyorum açıkçası. Günün bir diğer Rus eşleşmesinde Maria Kirilenko ilk sette 5-4 öndeyken Safina sakatlığı sebebiyle çekildi. Kirilenko'da kariyerinde ilk kez bir Grand Slam çeyrek finali oynayacak.

Günün maçında ise Justine Henin, yeni favorim Wickmayer'i 3 sette geçmeyi başardı. Wickmayer ilk sette 3 set puanı kaçırdı ancak Henin hakikaten harika puanlar oynadı ve şampiyon kalitesini gösterdi. Wicky ikinci sette double break'i yakaladıktan sonra rahat bir oyunla sete uzandı. Final setinin başında servis kırmayı başaran Henin bir daha servisini kaptırmayınca set ortalarında yaşadığı ufak burkulmaya rağmen maçı bitirmeyi başardı.

Dördüncü tur sonuçlar;
Andy Murray def. John Isner 7-6(4) 6-3 6-2
Rafael Nadal def. Ivo Karlovic 6-4 4-6 6-4 6-4
Marin Cilic def. Jmd Potro 5-7 6-4 7-5 5-7 6-3

Jie Zheng def. Alona Bondarenko 7-6(5) 6-4
Nadia Petrova def. Svetlana Kuznetsova 6-3 3-6 6-1
Justine Henin def. Yanina Wickmayer 7-6(3) 1-6 6-3
Maria Kirilenko def. Dinara Safina 5-4 ret.

0 yorum: