26 Ocak 2010 Salı

İlk yarı finalistler





Avustralya Açık'ta ilk yarı finalistler Marin Cilic, Andy Murray, Jie Zheng ve Justine Henin oldu.

Clijsters'dan sonra Henin'in de peri masalı devam ediyor. Petrova karşısında yine oldukça iyi bir maç çıkardı. Kritik anlarda hatasız oynayan Henin'e Petrova'nın basit hatalarıda eklenince yakın 2 sette maç sona erdi.

Jie Zheng zaten Bondarenko ve Wozniacki önünde neler yapabileceğini gösterdi, açıkçası bu ikisini yenip Kirilenko'ya yenilmesi garip olurdu. Çinli raket yorulmak bilmiyor, kortta sürekli hareket halinde ve zaman zaman rakibine duvara karşı oynuyormuş hissi veriyor. Yarı finalde Henin karşısında bu performansını sürdürebilecek mi emin değilim..

Marin Cilic ise soğukkanlılığıyla yoluna devam ediyor. Roddick karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen beş sete giden maçta gülen taraf oldu. Aslında gülen taraf demek yanlış çünkü kazandığında bile gülmüyor :) Cilic'in bu performansı açıkçası beni şaşırtmıyor geçen sene yaptığı çıkıştan sonra bu sezona da oldukça iyi başladı. Güçlü bir servis oyunu olduğu gibi geri çizgiden de oldukça istikrarlı vurabiliyor. İstikrar sağladığı sürece turda Djokovic ve Murray'in arasına girecektir..

Andy Murray ise geçen gün bahsettiğim gibi çaktırmadan yarı finali gördü. Turnuvada henüz set kaybetmiş değil. Nadal'ın dizindeki problem nedeniyle çekilmesine rağmen nefis bir maç çıkarıyordu. Murray Cilic yarı finali harika bir eşleşme ama Cilic'i şimdiye kadar üç 5 setlik maç oynaması beni korkutuyor. Murray'in final şansı %70 diyebilirim..

0 yorum: