25 Ocak 2010 Pazartesi

İşte Çeyrek Finaller




Dördüncü tur maçları dün gece oynanan maçlarla tamamlanırken son çeyrek finalistlerde belli oldu. Buna göre erkeklerde Federer, Davydenko, Tsonga ve Djokovic, bayanlarda ise Serena, Venus, Na Li ve Azarenka son çeyrek finalistler oldu.

İki 5 setlik maçın yaşandığı günde Almagro ve Verdasco 2 set geriden gelmeyi başardılar ancak final setinde sonuca ulaşamadılar. Verdasco'nun zorlayacağını biliyordum, beş setlik maç beni şaşırtmadı hatta galibiyet bekliyordum açıkçası zaten turnuva öncesi çeyrek final için Verdasco'yu daha şanslı gördüğümü belirtmiştim. Davydenko'nun bu üstün performansına Federer son verir artık diye düşünüyorum. Federer'de Hewitt karşısında çok rahat bir galibiyete imza attı. Hewitt'te sezona gayet iyi başlamıştı ama son 14 maçta olduğu gibi Federer karşısında yine pek bir varlık gösteremedi. En azından bir set almasını bekliyordum..

Bayanlarda ise bana göre en şaşırtıcı sonucu Wozniacki aldı. Yenilmesi mesele değil ama oynadığı tenisle bu sezon beklentilerin altında kalacağının sinyallerini veriyor. Umarım bu durum sakatlığıyla ilgilidir de bir an önce eski formuna kavuşur. Azarenka'da geçen seneki şansız maç sonrası rövanş için Serena'nın karşısında çıkacak. Schiavone'de iyi başladığı sezona burada da performansını arttırarak devam etti. Venus karşısında ilk seti aldıktan sonra break avantajınıda yakalamıştı. Acaba olacak mı derken Venus vitesi arttırdı..

Çeyrek Finaller;
Roger Federer vs Nikolay Davydenko
Novak Djokovic vs Jo-Wilfried Tsonga
Andy Roddick vs Marin Cilic
Andy Murray vs Rafael Nadal

Serena Williams vs Victoria Azarenka
Na Li vs Venus Williams
Justine Henin vs Nadia Petrova
Jie Zheng vs Maria Kirilenko

2 yorum:

Yunus Dilber dedi ki...

Ya bu Schiavone gider ayak iyi oynamaya başladı ne hikmetse. :) Önceden Fed Cup dışında hiçbir turnuvada oynamazdı.Ama geçen yıl Wimbledon'da çeyrek finale yükseldi.Neredeyse bu maçı da alıyordu.

İlginç gerçekten... =)

Jules dedi ki...

Kirilenko iyi geldi