9 Ocak 2010 Cumartesi

İşte WTA bu..!



Murat Kosova'nın ünlü "İşte Premier Lig bu" repliğine özenerek attığım başlık sanırım bu maçı tanımlamak için en uygun söz oldu. Özlediğimiz tenis kalitesini henüz sezonun ilk turnuvasında bize tattırdıkları için öncelikle bu ikiliye teşekkür etmek lazım diye düşünüyorum.

İlk sette Henin'in özellikle 2. servislerindeki zayıflığı seti kaybetmesine yeterken, ikinci sette durum 4-1'e geldiğinde bende dahil bir çok kimsenin düşüncesi Henin'in henüz tam hazır olmadığı yönündeydi.

Ancak ne olduysa Clijsters bir türlü seti ve maçı bitirecek hamleyi yapamadı ve Henin üstüste aldığı 8 oyunla seti kazandığı gibi final setinde de 3-0 öne geçti. Henin'in final setindeki tek break'lik avantajını kırarak dengeleyen Clijsters durum 4-5 Henin lehineyken 2 maç puanını da çevirmeyi başardı ve set karşılıklı oyunlarla tie break'e gitti.

Tie Break'e hızlı başlayan taraf Kim Clijsters oldu, durum 5-1'e geldiğinde yapılan saha değişimi sonrası bu kez Henin 5-1'lik seri yakalarken 3 maç puanınıda çevirmeyi başardı. Ancak 6-6 sonrası servis kullanan Henin çift hatayla rakibine 4. maç sayısı şansını verdiğinde bir sonraki puanda gelen forehand winner'a engel olamadı ve sezonun ilk turnuvasında gülen taraf Kim Clijsters oldu.

Kupa seremonisinde duygusal anlar yaşanırken, Henin nasıl konuşma yapıldığını unuttuğunu, geri dönmenin, burada bulunmanın harika bir duygu olduğunu belirtirken Clijsters ise hepimizin duygularına tercüman olarak sezonun geri kalanı için çıtayı oldukça yükselttiklerini belirtti.

1 yorum:

Jules dedi ki...

Belçikalıların geri dönüşüne Masha, Ana ve eskisi gibi bir Jelena döndüğündeWTA'in rengi çok değişir. En basitinden bir Carolina bile keyif getirmedi mi? geçen sene çıkış beklediğim Aga ve Alize de bu sene umutlu olduklarımdan...