10 Ocak 2010 Pazar

Kolya'nın Zaferi


Rus Nikolay Davydenko kariyerinin 20. zaferine Katar Açık'ta Rafael Nadal'ı üç sette geçip ulaştı. Kolya Dünya 1 numarasından sonra 2 numarayı da saf dışı bırakıp ne kadar formda olduğunu gösterdi.

İlk sette Nadal adeta fırtına gibiydi, eski günlerini aratmayacak bir oyun oynayıp 6-0'la seti noktaladı. Maçı izlerken kırılmak noktası olabilecek anları hep not aldım ama ikinci setin başından maçın son puanına kadar o kadar çok git gel yaşandıki aldığım notların hiç bir anlamı olmadığını hissettim.

İkinci set tie break'i inanılmaz bir düelloya sahne oldu. Toplam 18 puanlık tie break'te tam 13 mini break yaşandı. Nadal 2 şampiyonluk sayısından hemde kendi servislerinde yararlanamadı.

Final setinde Nadal 3-1 15-40'ta yakaladığı 2 servis kırma şansınıda değerlendiremeyince Kolya bir kez daha geri döndü ve setin 10. oyununda Nadal'ın servisini kırıp şampiyonluğa ulaşan taraf oldu.

Davydenko'nun formda olmasına rağmen zorlu Karlovic ve Federer maçlarından sonra Nadal karşısında 3 setlik maç çıkaramayacağını düşünüyordum, üstelik Nadal hiç zorlanmadan, kortta fazla kalmadan finale çıkmıştı. Ancak Kolya'nın ilk sette hiçbir varlık gösterememesine rağmen harika bir maç çıkardığını söyleyebilirim.

1 yorum:

Jules dedi ki...

ilk sette normal üstü bir nadal vardı. zaten nadal öyle oynarken kimse ona karşı ayakta duramıyor. 2 sene önceki RG finali de bunun bir örneği. 2. sette ralliler bir nebze uzadıkça ve nadal forehandleriyle nikolay'i dövmedikçe işin rengi değişti. yine de nadal tie-break'te bir daha böyle bir malubiyet almaz, eurosporttan tarihe tanıklık ettik =)