18 Ocak 2010 Pazartesi

Şok Başlangıç





Sezonun ilk Grand Slam'i Avustralya Açık oldukça sıkıntılı başladı. Maria'ların düellosunu zevkle izliyorduk ki yağmurun başlaması ve ahmak ıslatan kıvamındaki yağışıyla açık kortlarda maçlar sürekli aksadı, maçlar yarım kalırken bir çok maçta iptal edildi.

Sharapova çok net bir şekilde kendi sonunu hazırladı diyebilirim, Kirilenko'nun çoğu zaman topu içeride tutması bile yetti. Ralliler uzadıkça hata yapanda hep Sharapova oldu, tam 77 basit hata yaptı maç boyunca. Kirilenko'nun hakkını yemek istemiyorum tabii de böyle bir rakip karşısında oynayabileceği en iyi oyunu oynadı. Yalnız maç sonunda yaptığı sus işareti pekte yakışmadı kendisine, ardından da Maria benim arkadaşım demesi pek bir sırıttı.

Bayanlarda biten maçlara bakacak olursak Clijsters, Henin, Dementieva, Kuznetsova ve Safina rahat maçlar çıkardılar. Beni asıl şaşırtan Wickmayer oldu, final seti 10-8 biten maçta 26 winner'a karşılık tam tamına 80 tane basit hata yapmasına rağmen kazanması enteresandı. Ancak 5-6 kere yağmur nedeniyle kesilen maçta bu tarz bir istatistik olması normal sanırım, ne zaman ısınsa yağmur yağdı, kendiside oldukça sıkıldı bu durumdan ki sürekli acelesi varmış gibi telaşlı bir şekilde oynadı.

Erkeklerde ise Nadal, Murray, Roddick 3'er sette, Del Potro ve Gonzalez 4 sette maçlarını kazanmayı başardılar. Günün maçı ise Stepanek'le Karlovic arasındaydı. Geçtiğimiz sezon Davis Cup'ta klasikler arasına giren bir maça imza atan ikili yine 5 setlik bir maç çıkardılar. Rövanşı alan Karlovic olurken maçta sadece 1 tie break olması ilginç bir nottu bana kalırsa. Turnuvanın 0-2'den dönen ilk maçını ise Florian Mayer, vatandaşı Petzschner karşısında elde etti. Burada da ilginç olan 5 setlik maçın yalnızca 2.5 saat sürmesiydi. Maria'ların maçının 3 saat 21 dakika sürdüğünü göz önüne alırsak oldukça kısa bir süre.

Bugün bizleri oldukça yoğun bir program bekliyor, yağmur arası verilmezse tenise doyacağımız bir gece olacak..

0 yorum: