22 Ocak 2010 Cuma

Şok


Herkes iki Belçikalı'nın karşılaşacağı çeyrek finali iple çekerken, bugün sabah turnuvanın şu ana kadarki en büyük sürprizi gerçekleşti ve Kim Clijsters, Nadia Petrova karşısında sadece 52 dakika dayanabildi. Kariyerinin en ağır yenilgisini alan son ABD Açık şampiyonu, ilk seti 18 dakikada kaybederken, ilk 7 oyunda yalnızca 5 puan kazanabildi. Clijsters'ın oldukça kötü bir maç oynamasına karşın, Petrova'nın 4 sene öncesini andıran etkili oyununu ve kendisiyle kavga etmediğinde ne kadar tehlikeli olduğunu tekrar gösterdiğini de eklemek gerek.

Clijsters'ın vatandaşlarından Henin, Kleybanova karşısında 3-6 1-3 ve iki servis kırma puanından geri dönerken; Wickmayer de, Errani'ye karşı ikinci seti tie break ile yitirmesine ve maç içinde bir sakatlık yaşamasına karşın üç sette kazanmayı başardı. İki Belçikalı, oldukça keyifli geçmesi muhtemel olan 4. tur eşleşmesinde karşı karşıya gelecek.

Erkeklerde ise Nadal, Del Potro ve Roddick gibi favoriler 4'er sette kazanarak yoluna devam etti. İkinci turda Marsel'i turnuva dışında bırakan Gonzalez, Korolev karşısında çok zorlanmasına karşın 5 sette gülen taraf oldu.

4 yorum:

Özgür A. dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Özgür A. dedi ki...

Petrova'nın iyi oyununu tebrik etmek gerekir. Herzamanki gibi servisleri başarılıyken , yanına iyi rallyleri katmayı başardı. Uzun süredir kortta bu kadar hareketli oldugunu gormemiştim.
Buna ragmen Kim'in bu kadar sinirli, sabırsız goruntusune anlam veremedim. İstediklerini yapamadığı anlarda dahada sinirlendigini gormuştuk ama bu kadar vasat performans gösterip , nerdeyse 1set boyunca puan alamadıgını gormek çok üzücüydü.
Umarım bu sene buna benzer başka sahne yaratmaz bizlere...

meinkissen dedi ki...

Bati basininda Clijsters'in macin baslamasina saatler kala kocasinin kendisini aldattigini ögrendigi dedikodusu konusuluyor. Maca bile cikmamayi düsündügü söyleniyor.

Clijsters'in tenise tekrar dünüsünden sonraki performansi ve mental acidan daha da kuvvetli hala göze alindiginda ben bu 6-0, 6-1'lik kaybettigi maca baska türlü aciklayamiyorum.

Berke B. dedi ki...

teşekkür ederiz haber için, ilginç bir iddia, yer vereyim dedim blogda..