23 Ocak 2010 Cumartesi

Üçüncü turun ardından




Avustralya Açık'ta üçüncü tur maçları dün gece oynanan maçlarlar tamamlanırken erkeklerde ve bayanlarda toplam 32 raketin 26'sını seri başları oluşturdu.

Erkeklerde Federer, Djokovic, Davydenko galibiyete üç sette ulaşırken Tsonga Haas'ı 4 sette geçmeyi başardı. Günün merakla beklenen karşılaşmasında maça harika başlayan Hewitt oldu. Baghdatis'in omuzundaki sakatlık nedeniyle zorlandığı gözlenirken ikinci sette servisini kırdırınca daha fazla devam etmek istemediği için maçtan çekildi. Sonuçta Avustralyalılar mutlu oldu ancak tenis adına fazla birşey göremedik.

Bir diğer maçtan çekilen isim ise Koubek oldu. Verdasco lehine 6-1 ile biten ilk set sonunda hastalığı sebebiyle çekilmek zorunda kaldı. Albay Youzhny ise Gasquet'i 5 sette geçtiği maç sonrasında yaşadığı bilek sakatlığı geçmediği ve ağrılarının devam ettiği gerekçesiyle maça çıkmadı.

Açıkçası pek tat veren bir gün olmadı. Tamamlanan maçlar Tsonga haricinde 3 sette bitti. İyi haber ise Hewitt ve Verdasco'nun kortta fazla kalmadan turu geçmesi oldu zira dördüncü turda onları Federer ve Davydenko bekliyor.

Bayanlarda ise favoriler rahat maçlar çıkardı. Oynanan 8 maçın 7'si iki sette biterken Na Li, Hantuchova'yı üç sette geçti ki kesinlikle sürpriz değil, Dani'nin bu tür maçlarına alışığız.

Kuralar ilk çekildiğinde de bahsettiğim Peer Wozniacki eşleşmesi ise beklenen düzeyden uzaktı. Aslında Peer kötü oynamadı, özellikle ilk sette 4-3 öndeyken kaçırdığı 2 servis kırma şansı onun için belirleyici oldu. Skora rağmen yakın geçen maçta kritik puanların hiçbirini alamadı Peer, bunda Caro'nun minumumda tuttuğu basit hata sayısı ve defansınında payı var.

Dördüncu turda güzel eşleşmeler bizi bekliyor, özellikle Henin Wickmayer ve Vera Vika maçlarını kaçırmamak gerektiğini düşünüyorum...

0 yorum: