30 Mart 2010 Salı

Kim K'de Miami'de


Kim Kardashian'da Miami Masters'ı izleyen ünlüler arasına katılmış. Maçları annesiyle birlikte izleyen Kim K, Federer - Serra maçının da para atışını gerçekleştirmiş.

Bu arada fısıltı gazetesinin haberine göre Kim K'in sevgilisinden ayrıldığı ve maçlara asıl geliş sebebinin başka olduğu konuşuluyor.

Nole hala Miami'de



Novak Djokovic, Miami Masters'a ilk maçında yenilip veda etmesine rağmen Miami'den ayrılmamış.

Geçtiğimiz haftasonu ünlü işadamı Amir Benesh'in partisine katılan Nole, partinin büyük bir kısmını Amerikada modellik yapan Sırp Ivana Kukric'le geçirmiş.

28 Mart 2010 Pazar

Nole'dan sonra Murray..


IW'deki enteresan sonuçlardan sonra Miami'de de sürprizler patlamaya devam ediyor. Djokovic'in Rochus karşısında aldığı üç setlik mağlubiyetten sonra dün de Murray, Mardy Fish'e iki sette kaybetti.

Murray bu yenilgiyle birlikte 3 numaradaki yerinide Nadal'a kaybetti.

Marsel / İpek elendi


Marsel bugün özellikle servis oyunlarında istediği gibi bir oyun ortaya koyamayınca iki sette yenilmekten kurtulamadı.

İkinci sette servis kırıp 3-1 öne de geçmişti Marsel ama avantajını koruyamadı. Olsun gayet iyi bir haftayı daha geride bıraktı, aldığı puanlarla 120'nin içine girecektir.

Bir diğer temsilcimiz İpek Şenoğlu'nun kötü gidişatı maalesef devam ediyor. 2010'daki 7. maçından da partneri Shvedova'yla mağlup ayrıldılar.

26 Mart 2010 Cuma

Hayat size güzel be !





Bu tenisçilerin tenis dışı faaliyetlerini inanılmaz kıskanıyorum. Bütün dünyayı dolaşmayı bir yana koydum, her turnuvada başka bir aktivite, partiler vs.. Gel de sitem etme şimdi =)

Marsel 1 saatte.. / 2. turdayız


Marsel, Miami Masters ana tablo ilk maçında Uruguaylı Pablo Cuevas'ı 6-2 6-2'yle yalnızca bir saatte geçmeyi başardı.

İkinci turda rakip bir diğer toprakçı Juan Monaco. Sıralamada 26. basamakta yer alan Arjantinli raketin kariyerinde 3 turnuva şampiyonluğu bulunuyor, ayrıca 7 kez de finallerde kaybetmiş bir isim. Bu turnuvaların tek ortak noktası hepsinin de toprak kort turnuvası olması. Sert kortlarda ise çok kayda değer bir başarısı olmamasına rağmen geçen hafta IW'de çeyrek finali gördü ve oldukça tehlikeli bir rakip.

Yine de Marsel için iyi bir rakip, zaten bu tarz isimleri yenmeden de bir yerlere gelinmiyor. Sürekli iyi kura beklemek anlamsız. Marsel bu turuda geçecek kapasiteye ve yeteneğe sahip.

24 Mart 2010 Çarşamba

Miami Players Party










Caro'yu görüne ne diyeceğimi şaşırdım. bu nasıl bir kıyafettir, bu nasıl bir zevktir anlayamadım. Dansöz kıyafetinden hallice...

23 Mart 2010 Salı

Marsel Ana Tablo'da / Rakip Cuevas


Marsel İlhan ikinci eleme maçında Marcos Daniel'ı 7-6(1) 6-2'yle geçip ana tabloya kalma başarısını gösterdi.

Marsel'in ilk turdaki rakibi Uruguaylı Pablo Cuevas oldu. Cuevas'ın 2010 karnesi 14 maçta 7-7 şeklinde. Kendisi esasen bir toprakçı, turdaki esas çıkışını geçen sene yaptı. Geçen sene toprakta kazandığı 2 challenger turnuvası dışında Hamburg'da oynadığı yarı finalle de adından söz ettirmişti. Şu anda sıralamada 46. basamakta bulunuyor.

Cuevas geçen hafta Indian Wells'de ilk turu geçtikten sonra ikinci tur maçının ısınması sırasında belinden bir problem yaşamış ve maçın ilk oyunundan sonra ağrıları sebebiyle çekilmek zorunda kalmıştı.

Marsel için gayet güzel bir kura. Turu geçerse yine gerçek bir toprakçı olan Juan Monaco'yla karşılaşacak.

Miami'ye 1 kala


Marsel İlhan, Miami Masters eleme tablosu ilk maçında Arjantinli Brian Dabul'u 1-6 6-4 6-3 ile geçmeyi başardı.

Aslında Marsel'in rakibi Dabul değil Horansky'di ancak rakibi çekilince tabloya o dahil oldu. Dabul'un ismine bakıp geçmemek lazım çünkü takip edenler zaten hatırlayacaktır daha geçen hafta Indian Wells'de elemeleri geçip ana tabloya kalmış, ardından Leonardo Mayer ve Gilles Simon'u geçip üçüncü turda Ljubicic'e elenmişti.

Marsel adına önemli bir galibiyet, ana tabloya kalması için bir maç daha kazanması gerekiyor. Şimdi rakip Brezilyalı Marcos Daniel, sıralamada şu anda 110 numarada ancak geçen sene 56 numaraya kadar yükselmeyi başarmıştı. Yine zorlu ama bir o kadar da formsuz bir rakip, bu sezon oynadığı 10 maçın 8'ini kaybetti. Umarım Marselle 9 olacak...

22 Mart 2010 Pazartesi

Ljubicic Rüzgarı



Ivan Ljubicic iki haftadır fırtına gibi estiği Indian Wells'de şampiyon olmayı başardı. 31 yaşındaki Hırvat raket, Andy Roddick'i 2 tie break sonunda mağlup etmeyi başardı.

Maç başlamadan önce finale baktığımızda servis oyunlarının egemen olacağı bir mücadele olacağı ortadaydı. Tam da beklediğimiz gibi oldu. Aslında Roddick maçı lehine çevirebilecek fırsatları yakaladı ama iki tarafta maç boyunca birbirlerinin servisini kıramadı.

Roddick'in 12 ace'ine Ljubicic 21'le cevap verdi. Ayrıca servis karşılama yüzdeleri de maçın özetini oluşturuyor. Yine de tie break'lerde kariyeri boyunca oldukça başarılı olan Roddick'in iki tie break'i de kaybetmesi şaşırtıcı.

Ljubicic bu sonuçla kariyerinin ilk Masters şampiyonluğuna ulaştı. Daha önce Miami, Paris ve Madrid Masters'da final oynama başarısını göstermişti. Ayrıca sıralamada da 13 numaraya kadar yükseldi.

JJ'in dönüşü



Indian Wells bayanlarda şampiyon Caroline Wozniacki'yi 6-2 6-4'lük iki sette mağlup eden Jelena Jankovic oldu.

Finalle ilgili söylenebilecek tek şey JJ'in eski günlerinden esintiler sunmasıydı. 1 saat 24 dakikalık maç boyunca zaman zaman agresif zaman zaman gayet sakin bir şekilde kendi oyununu oynamayı başardı.

Jankovic'in gerek -özellikle- ikinci servislere yaptığı ataklar gerekse de topları erken karşılayıp rallilerin yönünü değiştirmesi maçın anahtarı oldu.

JJ 12. turnuva şampiyonluğuna ulaşırken, Caro'da sıralamada 2. basamağa yükselerek kariyerinin zirvesine çıkmayı başardı.

21 Mart 2010 Pazar

Ah Nadal Vah Nadal




Oldukça garip bir Indian Wells'i geride bırakıyoruz. Kimi öne çıkarsak bir şekilde kaybetmeyi başardı. Herhalde Nadal alır diyorduk ki onuda bozmayı başardık. IW'de finalin adı Roddick - Ljubicic oldu.

Ivan Ljubicic, Djokovic ve Nadal'ı geçerek kuşkusuz kariyerinin en iyi haftalarından birini geçirdi. Daha önce 3 kez bir Masters turnuvasında final görmüştü ama henüz şampiyonluğu yok.

Nadal içinde üzülmemek elde değil 10 aydır şampiyonluğa hasret olması bir yana, bu kadar şanslı bir kurayla finali görememesi düşündürücü.

Marc Lopez'de Nadal'ın ekmeğini yemeğe devam ediyor. Geçen sene Doha'da birlikte ilk şampiyonluğuna ulaşmıştı, bu da ikincisi oldu.

20 Mart 2010 Cumartesi

IW'de sona doğru




Indian Wells erkeklerde yarı finale yükselen diğer iki isim belli olurken, bayanlarda da finalin adı kondu.

Sona yaklaştıkça mücadelenin artması gerekirken artık yorgunluktan mı bilemiyorum çok tek taraflı maçlar oynanıyor.

Günün sürprizini Soderling, Murray'i geçerek yaptı. Bir kez daha turnuvanın kaderiyle oynamayı başardım. Murray final görür derken yarı'yı bile göremedi. Roddick'de Robredo karşısında fazla zorlanmadan sonuca gitti.

Bayanlarda harika bir performans yakalayan Stosur buraya kadarmış dedi. Servis - vole oyunu bu kez tutmadı, önceki turlarda vurduğu öldürücü forehand'ler bu kez ritim bulamadı. Dolayısıyla Jankovic'de iki sette maçı bitirmeyi bildi.

Diğer yarı final maçını dört gözle bekliyordum, güzel bir maç olmaya adaydı ama Aga kritik servis kırma puanlarında başarısız olunca maç Caro'nun kucağında kaldı.

19 Mart 2010 Cuma

IW'den kısa kısa #5




Erkeklerde ilk çeyrek final maçlarından sonra korttan galibiyetle ayrılan Nadal ve Ljubicic yarı finalde eşleşti. Bayanlarda ise diğer yarı finalistler Jankovic ve Stosur oldu.

Nadal'ın beklenenden daha rahat bir maç çıkardığını söyleyebiliriz, gerçi iki sette bitmesi aldatmasın gayet çekişmeliydi ama Berdych'in de set alması bekleniyordu. Ljubicic'de Monaco'yu 3 sette geçerek turnuvadaki miadını doldurdu.

Bayanlarda da Stosur aldığı galibiyetle top10'e girmeyi garantiledi. Avustralyalılar için güzel bir gün tabii Molik'ten bu yana bir ilk gerçekleşti. Enteresan bir notta Stosur'un turnuvada daha set kaybetmemiş olması. Jankovic'te son iki maçında geri dönüşlere imza atan Kleybanova'ya bu kez izin vermedi.

18 Mart 2010 Perşembe

Vaidisova bırakıyor..!


Bir süredir kulaktan kulağa dolanan dedikodularda gerçeklik payı olduğu ortaya çıktı. Nicole Vaidisova, Miami'den verilen Wild Card'ı geri çevirdiği gibi sezonun geri kalan turnuvalarından da çekildiğini bildirdi. Ayrıca Radek "The Worm" Stepanek'le temmuz ayında evleneceği konuşuluyor.

Bu karar zaten beklenen bir şeydi sadece ne zaman olacağını bilmiyorduk. Kariyerinin tekrar yükselişe geçeceğini beklemek de hayalcilik olurdu. Şu 1-2 sene tenisten iyice uzaklaşıp sonra bir geri dönüş yapması daha mantıklı gibi duruyor.

6 turnuva şampiyonluğu ve 2 Grand Slam yarı finali bulunan 20 yaşındaki bir tenisçinin 1-1.5 sene içinde bu duruma düşmesi gerçekten çok üzücü ancak yapacak bir şey yok, Radek'e selam olsun...

Masha Miami'de yok


Maria Sharapova, Indian Wells yenilgisinden sonra çekilen MR'ın da dirsek problemiyle karşılaşınca önümüzdeki hafta başlayacak Miami'den çekildi. En az 3 hafta kortlardan uzak kalacağı düşünülüyor.

Masha'nın işi zor valla, bir sakatlık bitiyor diğeri başlıyor. Bu gidişle bu sezonda fazla göremicez onu..

IW'den kısa kısa #4




Indian Wells erkeklerde çeyrek final eşleşmeleri dün oynanan maçlardan sonra belli olurken bayanlarda da ilk yarı finalistler belli oldu.

Kuşkusuz günün en büyük sürprizi yarın 31 yaşına girecek olan Ivan Ljubicic'den geldi. Turnuvadaki iki maçında da üç setlik galibiyetlere imza atan Djokovic, bu kez 2 sette yenilmekten kurtulamadı.

Diğer çeyrek finalistlere de baktığımızda ufukta bir Nadal - Murray finali gözüküyor diyebiliriz. Nadal'ın tarafına baktığımızda onu zorlayacak bir isim yok. Bu açıdan Murray'i biraz daha zorlu maçlar bekliyor. Çeyrekte Soderling, yarıda muhtemel Roddick maçları var. Nadal'ın tablo itibariyle şampiyonluk için ağır bastığını düşünüyorum.

Bayanlarda da ilk yarı finalistler Radwanska ve Wozniacki oldu. Çok yakın arkadaş olan ikili yarı finalde birbirleriyle eşleşti. Güzel bir maç olacağı kesin, buraya gelirken Wozniacki üç tane üç setlik maç oynarken, Radwanska ikinci turda Chakvetadze'yi üç sette geçtikten sonra Dulko, Bartoli ve Dementieva'yla rahat iki setlik maçlar oynadı. Bu maçı kazanan şampiyon olur gibi geliyor bana.

17 Mart 2010 Çarşamba

IW'den kısa kısa #3 / Federer out !




Turnuvanın bombası sonunda patladı ve Roger Federer, Marcos Baghdatis'e 5-7 7-5 7-6(4)'lük üç sette yenilerek turnuvaya veda etti.

2 saat 22 dakikalık maçta Baghdatis, Federer'i kariyerine ilk kez mağlup ederken, İsviçreli raket ikinci sette 2 ve son sette de bir maç puanından yararlanamadı.

Bayanlarda ise turnuvanın kaderiyle oynamaya devam ettiğimi söyleyebilirim. Kimi favori olarak düşünsem o gün eleniyor. Dün olası Wickmayer - Zvonareva çeyrek finalinden bahsederken ikiside elenmeyi başardı.

Petrova, ikinci setini aldığı Wozniacki maçında her zaman ki gibi dağılmayı başardı ve son seti 6-0'la kaybetti. Alisa Kleybanova ise yine bir geri dönüşe imza attı ve Suarez Navarro karşısında 2-6 1-4'den dönüp maçı kazanmayı bildi.

Dementieva, Radwanska ve Jankovic'te günün rahat kazanan isimleri oldu.

16 Mart 2010 Salı

IW'den kısa kısa #2




Indian Wells bayanlarda 3. tur maçları, erkeklerde de üçüncü turun ilk bölümü tamamlanırken bayanlarda sürprizler aynen devam ediyor.

Turnuvanın 3 numaralı seri başı Vika Azarenka, İspanyol MJ Martinez karşısında iki sette kaybedip beni şaşırtmayı başardı.

Günün bir diğer sürprizine de Alisa Kleybanova imza attı, maç bitti dedikçe Alisa geri dönmeyi başardı. Clijsters ilk seti kaybettikten sonra çok rahat bir ikinci setle maça dengeyi getirdi ve üçüncü sette de 3-0'ı yakalamıştı. Alisa ilk geri dönüşü burada yaptı ve seti tie break'e kadar taşıdı. Tie'da ise 4-0'lık Kim üstünlüğü varken Alisa 7 puan üstüste alıp maça noktayı koydu.

Bir diğer ilginç maçta Jankovic'le Errani arasındaydı. 2 saat 48 dakika süren maçta JJ ecel terleri döktü. Errani 2. set tie break'ini 6-1'den 6-6'ya taşısada seti kaybetmekten kurtulamadı. Jankovic üçüncü sette de 2-4'den dönmeyi başardı.

Bayanlar açısından enteresan bir turnuva oluyor. Kuznetsova, Azarenka, Sharapova ve Clijsters gibi turnuvanın favorileri arasında sayılan isimler dördüncü turu dahi göremedi. Kalan isimlere bakıldığında ağır basan bir isim göremiyorum.

Tablonun üst kısmında Zvonareva ve Jankovic öne çıkan isimler ancak sürpriz bir isim de finali görebilir. Gözüm bir yandan Wickmayer'de, dün gece zorlandı biraz ama bu turda fazla zorlanmasını beklemiyorum, çeyrekte olası bir Wickmayer - Zvonareva maçı var.

Tablonun alt kısmında ise Wozniacki ve Dementieva öne çıkarken Radwanska'nın da bu hafta iyi bir performans sergilediğini belirtmek gerekiyor.

Erkeklerde ise önemli bir sürpriz yaşanmadı. Nadal rahat kazanırken, Djokovic ikinci 3 setlik maçını oynadı. En ilginç sonuç Berdych'in Verdasco'ya yalnızca 3 oyun vermesi oldu. Net 3 setlik bir maç gibi duruyordu.

Kim & Jada

15 Mart 2010 Pazartesi

Federer'in üçüzleri oldu


Roger Federer geçtiğimiz gece oynadığı ikinci tur maçının ardından, 2009 yılının "En iyi oyuncusu", "ATPWorldTour.com'dan belirlenen oylarla seçilen taraftarların favori oyuncusu" ve "Stefan Edberg Sportmenlik" ödüllerini ATP Başkanı Adam Helfant'dan aldı.

IW'den kısa kısa



Indian Wells bayanlarda sürprizler ardı ardına gelmeye devam ediyor. İkinci turda elenen Justine Henin'den sonra, turnuvanın 1 numaralı seri başı Kuznetsova ve Maria Sharapova'da turnuvaya veda etti.

Ben turnuvayı biraz geriden takip ediyorum ama olsun. Dün gece Sharapova'yı izleyeyim dedim resmen işkenceye döndü. 3 saate yakın süren maçta Sharapova'nın muhteşem! servis performansını bir yana koyarsak Zheng'in duvar gibi durması maçı koparması için yetti diyebilirim. Yalnız maç o kadar sıkıcıydı ki gözlerimi açık tutmakta zorlandım.

Sonuçlara şöyle bir bakacak olursak, Dulko'nun uzun süren ikinci tur sevinci Aga tarafından ağır cezalandırıldı. Caro'da Makiri karşısında zorlanmadan turlayan bir diğer isim oldu.

Erkeklerde ise şu ana kadar ki en büyük sürpriz kuşkusuz Garcia-Lopez'in, Cilic galibiyeti oldu. Cilic harika başladığı 2010'da 3. yenilgisiyle tanıştı. Onun dışında Monfils ve Stepanek'in ikinci turdaki vedaları da sürpriz oldu diyebiliriz.

Ana nereye..?


Ana Ivanovic'in önlenemez düşüşü aynen devam ediyor. İlk turu bay geçtikten sonra ikinci turda Sevastova'ya 2 sette kaybetti.

Halbuki Ana'nın en sevdiği turnuvalardan biri Indian Wells, 08'de şampiyon olduktan sonra geçen sene de final oynamıştı burada. Bu sonuçla birlikte top50'nin de dışında kaldı artık...

14 Mart 2010 Pazar

Masha & Sasha #2




Sasha Vujacic, Masha'yı adım adım takip ediyor, antrenmanlarda bile yanında yer alıyor. Lakers'lı arkadaşa buradan işin gücün yok mu birader demek istiyorum..