16 Mart 2010 Salı

IW'den kısa kısa #2




Indian Wells bayanlarda 3. tur maçları, erkeklerde de üçüncü turun ilk bölümü tamamlanırken bayanlarda sürprizler aynen devam ediyor.

Turnuvanın 3 numaralı seri başı Vika Azarenka, İspanyol MJ Martinez karşısında iki sette kaybedip beni şaşırtmayı başardı.

Günün bir diğer sürprizine de Alisa Kleybanova imza attı, maç bitti dedikçe Alisa geri dönmeyi başardı. Clijsters ilk seti kaybettikten sonra çok rahat bir ikinci setle maça dengeyi getirdi ve üçüncü sette de 3-0'ı yakalamıştı. Alisa ilk geri dönüşü burada yaptı ve seti tie break'e kadar taşıdı. Tie'da ise 4-0'lık Kim üstünlüğü varken Alisa 7 puan üstüste alıp maça noktayı koydu.

Bir diğer ilginç maçta Jankovic'le Errani arasındaydı. 2 saat 48 dakika süren maçta JJ ecel terleri döktü. Errani 2. set tie break'ini 6-1'den 6-6'ya taşısada seti kaybetmekten kurtulamadı. Jankovic üçüncü sette de 2-4'den dönmeyi başardı.

Bayanlar açısından enteresan bir turnuva oluyor. Kuznetsova, Azarenka, Sharapova ve Clijsters gibi turnuvanın favorileri arasında sayılan isimler dördüncü turu dahi göremedi. Kalan isimlere bakıldığında ağır basan bir isim göremiyorum.

Tablonun üst kısmında Zvonareva ve Jankovic öne çıkan isimler ancak sürpriz bir isim de finali görebilir. Gözüm bir yandan Wickmayer'de, dün gece zorlandı biraz ama bu turda fazla zorlanmasını beklemiyorum, çeyrekte olası bir Wickmayer - Zvonareva maçı var.

Tablonun alt kısmında ise Wozniacki ve Dementieva öne çıkarken Radwanska'nın da bu hafta iyi bir performans sergilediğini belirtmek gerekiyor.

Erkeklerde ise önemli bir sürpriz yaşanmadı. Nadal rahat kazanırken, Djokovic ikinci 3 setlik maçını oynadı. En ilginç sonuç Berdych'in Verdasco'ya yalnızca 3 oyun vermesi oldu. Net 3 setlik bir maç gibi duruyordu.

0 yorum: