25 Mayıs 2010 Salı

İlk tur sona erdi





Sezonun ikinci Grand Slam'i Fransa Açık'ta ilk tur maçları bugün oynanan maçlarla tamamlandı.

İlk turun son gününde toprağın kralı korta çıktı. Rafael Nadal 6-2'lik üç sette kazandı ancak maç 2 saat 23 dakika gibi bu skora göre uzun sayılabilecek bir sürede bitti. Gianni Mina kesinlikle çok yetenekli bir oyuncu, Monfils'e sadece görüntüsüyle değil, oyun tarzıyla da benziyor. Geçen burada Junior finali oynadığını ve henüz 18 yaşında olduğu ekliyelim. Aslında kendisini çokta uzakta aramamak lazım geçtiğimiz mart ayını Antalya'daki futures turnuvalarında geçirdi, katıldığı 5 turnuvanın birini de kazanmayı başardı genç raket.

Erkeklerde Verdasco, Hewitt, Ferrero, Ferrer, Melzer ve Kohlschreiber üçer sette rakiplerini geçerken Andy Roddick, Nieminen önünde setler 1-2 geriye düştüğü maçı çevirmeyi başardı. Roddick'in beş setlik maçı çokta şaşırtıcı değil zira Miami'de yaşadığı şampiyonluktan bu yana hiç maç yapmamıştı. RG hazırlıklarını turnuvadan hemen önce oynadığı 2 özel maçla yaptı ki bunun yetersiz olduğu ortada. Yine de bu kadar uzun süre sonra 5 setlik bir maç kazanması onun için olumlu olmuştur.

Günün enteresan sonuçları Querrey ve Monaco'dan geldi. Querrey, vatandaşı Ginepri'ye, Monaco gibi bir toprakçı da Zemlja'ya 4'er sette kaybetti.

Bayanlarda eski şampiyon Justine Henin, 07'deki şampiyonluktan sonra ilk maçını kazanmayı başardı. Aslında tehlikeli olabilecek bir rakipti Pironkova ama fazla sorun çıkartamadı. Sharapova, Bartoli, Wickmayer, Peer ve Zvonareva'da sorun yaşamadan kolayca ikinci tura yükseldiler.

Uzun zamandır takip ettiğim ancak son dönemlerde ilgimi kaybettiğim Anastasia Pivovarova'da ilk tur maçında Olaru'yu rahat geçti. Elemelerde üç maçınıda üç sette kazandıktan sonra ilk turu çok iyi oynadığını söylemem gerekiyor. Çok yetenekli bir oyuncu ancak 2 senedir yaşadığı ufak tefek sakatlıklar sebebiyle bir türlü istenen seviyeye gelemedi. Onu kazanırken görmek çok güzel. Sanırım sezonun geri kalanında biraz daha dikkat edicem kendisine.

Günün maçı/sürprizi: Tekrar yazmaya gerek yok bir önceki postta belirttiğimiz gibi Kimiko Date-Krumm'un Dinara Safina'yı 3 sette mağlup ettiği karşılaşma hem günün maçı hem de sürprizi olmuştur.

0 yorum: