21 Haziran 2010 Pazartesi

Federer kabustan uyandı


Son 7 yılın finalisti, turnuvanın 1 numaralı seri başı Roger Federer, belki de tenis tarihinin en büyük sürprizlerinden birinin kıyısından döndü. İsviçreli raket 0-2 geriye düştüğü maçı, çevirmeyi başardı.

Aslında erkekler kurasını değerlendirirken Federer'in çeyreğinin çok rahat gözüktüğünü ama onun hakkında pekte yorum yapmak istemediğimi söylemiştim. İşte tam da bunu demek istiyordum ama zorlanacağı maçın Falla maçı olacağı aklımın ucundan bile geçmemişti.

Falla tek kelimeyle harika bir tenis oynadı ama işte bazen tecrübe, bazen rakibin büyüklüğü bu tip maçların sonunun gelmemesine neden oluyor. Dördüncü sette durum 5-4 iken maç için servis attığında yaptığı ve sonrasında tie break'te yaptığı hataların hiç bir mazareti olamaz.

Maçı özetleyen en güzel cümle yine Federer'in kendisinden geldi; "Kesinlikle çok şanslıydım. Bu sene kazanmam gereken bazı maçları kaybettim ama bugün kaybetmem gereken bir maçı kazandım"

Günün bir diğer geri dönüşüne de Nikolay Davydenko imza attı. Uzun süren sakatlık döneminden sonra kortlara geçen hafta dönen ve Wimbledon'a yeterince hazırlanamayan Kolya, 2.03'lük dev isim Kevin Anderson'u iki set geriden gelip 63 oyunluk bir maç sonunda mağlup etmeyi başardı.

0 yorum: