14 Haziran 2010 Pazartesi

Haftanın Şampiyonları




Topraktan çime geçişi 3 turnuvayla yaptığımız haftada Hewitt, Querrey ve Na Li haftanın şampiyonları oldular.

Federer'in kalesi olarak tanımlayabileceğimiz, hafta başında dünya evine(!) girdiği Halle'de, Hewitt uzuuuuuuun bir aradan sonra Federer'i yenmeyi başardı. En son 2003'de yendiği rakibini bir set geriden gelip devirmeyi başardı Hewitt. Ayrıca Avustralyalı raket çim kort finallerinde 7-0'lık bir galibiyet kaydını da yakaladı.

Queens'de ise bolca sürprizin yaşandığı haftada ne Nadal ne Roddick ne de Murray finali dahi göremedi. All American Final'ın yaşandığı Queens'de gülen taraf Sam Querrey oldu. Dev raket bu şampiyonlukla birlikte bu sezon 3 farklı zeminde şampiyonluk yaşayan ilk isim olmayı da başardı.

Birmingham'da ise geçen senenin yarı finalinde galip gelen Na Li, bu sene finalde de Sharapova'ya rövanş izni vermedi. Masha finale kadar iyi bir hafta geçirmişti, kazanacağını düşünüyordum, olmadı.

Haftanın gerçek şampiyonu ise yağan yağmur oldu. Halle'de oyun fazla aksamazken özellikle Birmingham'da program alt üst oldu. Hem teklerde hem çiftlerde herkes üstüste maç oynadı. Yağmura bir hafta daha izin verdim ama Wimbledon'da yağmasın artık..!

0 yorum: