2 Haziran 2010 Çarşamba

Sammy parlıyor



Samantha Stosur, iki gün önce devirdiği Justine Henin'den sonra bu kez de Dünya 1 numarası Serena Williams'ı saf dışı bırakmayı başardı. 2 saat 24 dakika süren maç 6-2 6-7(2) 8-6'yla sonuçlandı.

Toprak sezonuyla birlikte harika bir performans ortaya koyan Sammy, maça da oldukça hızlı başladı. Maçın ilk 1.5 setlik kısmı tamamen Sammy'nin kontrolü altındaydı. Serena, Stosur'un groundstroke'ları ve slice'lı backhand'leriyle bir türlü başa çıkamadı.

İkinci sette daha da agresif bir Sammy izledik taa ki maç için servis kullanana kadar. Maç için servis attığı 5-3'te 30-30'u bulsa da sanırım bir an için maçın heyecanını kapıldı ve Serena dengeyi sağladı.

Sammy adına kötü geçen tie break'ten sonra dengeler de yavaş yavaş Serena'ya kaymaya başlamıştı ancak Avustralyalı raket büyük bir sakinlik içinde kendi oyununa devam etti. Maçın belki de dönüm noktası final setinin 10. oyununda Serena adına kaçan maç sayısında yaşandı. Serena maç sayısında cross court'la boş tarafı görmek yerine çizgiye bir paralel yolladı ancak top dışarıdaydı.

Servislerini bir kez daha maç için kullandığı 14. oyunda bu kez hata yapmayan Stosur, adını yarı finale yazdırmayı başardı. Yarı finalde rakip Jelena Jankovic. Bir tarafta 3 içinde iki dev ismi geçmeyi başarmış Stosur, diğer yanda şanslı kurasıyla zorlanmadan yarı final gören Jankovic.

Jankovic'i çok sevsem de gönül Sammy'den yana..

0 yorum: