20 Haziran 2010 Pazar

Wimbledon Bayanlar Kurası


Son şampiyon ve turnuvanın 1 numaralı seri başı Serena Williams açılışı, genç Portekizli de Brito'yla yapıyor. Olası ikinci tur rakibi Petkovic bizlere güzel bir maç izletecektir. İlk çeyreğin diğer öne çıkan isimleri Sharapova, Kuznetsova ve Radwanska. Açıkçası şimdiden dördüncü turdaki Serena - Masha maçını bekliyorum. Ha ama Masha'yı üçüncü turda büyük bir ihtimalle Hantuchova bekliyor olacak, umarım buradan sürpriz çıkmaz. Çeyreğin alt kısmında Birmingham şampiyonu Na Li'de yer alıyor ama bu hafta bir sakatlık yaşadı, ne durumda olduğunu bilmiyorum. Sveta saçmalamazsa üçüncü turda bu ikili karşı karşıya gelecektir. Her ne kadar formsuz olsa da Radwanska'da dördüncü tura çıkar ve Li/Kuznetsova'dan biriyle oynar sanırım.

İkinci çeyreğin iki zıt tarafında Wozniacki ve Stosur yer alıyor. Caro bu hafta ilk turda kaybetti ve bileğinin durumu da sorun yaratabilirmiş gibi duruyor.Yine de 4. tura kadar önü açık gözüküyor. Bu turda ise karşısına kimin geleceğini kestirmek güç. Kağıt üstünde Azarenka favori gözükse de aylardır geçmeyen sakatlığı sebebiyle fazla şans tanımıyorum. Azarenka ilk turda ilginç bir isimler oynuyor. Onun bambaşka bir hikayesi var burada böyle geçiştirmemek lazım ama kısaca 17 yaşında büyük bir yetenek olarak Wimbledon'da yarı final oynayan Mirjana Lucic, oldukça uzun bir aradan sonra yine bir Grand Slam'de boy gösteriyor. Wimby'e kadar fena da oynamadı aslında, Azarenka'yı geçerse kesinlikle sürpriz olmayacaktır. 4. tur için Caro'nun karşısına Zheng'in çıkacağını düşünüyorum. Çeyreğin altında yer alan Stosur ise RG üzüntüsünü üzerinden atabilirse onun da önü dördüncü tura kadar açık ve sonrası da gelebilir.

Jankovic, Henin ve Clijsters üçüncü çeyrekte yer alıyor. Çok zorlu eşleşmeler var burada. Jankovic ilk turda kısa sürede Britanya'nın bütün ilgisini üstüne çeken Robson'la oynayacak. Geçiceğini düşünüyorum, 4. turda karşısına Wickmayer'in gelmesini diliyorum ama o da ilk turda Birmingham'da kaybettiği genç Amerikalı Riske'yle oynayacak. Wicky bu kez hata yapmaz diye umuyorum. Sakatlıktan çıktıktan sonra Clijsters hakkında fazla yorum yapma şansımız olmadı, müthiş iki maç oynadıktan sonra Azarenka'ya karşı tutunamadı bu hafta. Yine de 4.tura kadar önü açık, bu turda ise büyük olasılıkla Henin ile oynayacak ki yine dört gözle beklediğimiz bir eşleşme.

Son çeyrekte ise harika eşleşmeler var, burada baya güzel maç çıkacak. Çeyreğin altında Venus yer alıyor ki bu sene de en büyük favori. İkinci turda büyük ihtimalle Makarova'yla oynayacak ama Makarova'nın önce Szavay'ı geçmesi lazım, güzel maç olacak. Schiavone'de çeyreğin üst kısmında açılışı Dushevina'yla yapacak. Bu maç enteresan olabilir, Dushevina her ne kadar WTA arenasında beklentilerin çok çok altında kalsa da eski bir Junior Wimbledon şampiyonu olduğunu unutmamak lazım. Bu çeyrek Peer - Ivanovic ve Groenefeld - Safina eşleşmeleri de dikkat çekiyor.

Söz konusu WTA oldu mu artık ne diyeceğimi pek bilemiyorum. Ancak Wimbledon'dan çıkacak sürpriz ihtimali diğer Grand Slam'lere göre daha az. O yüzden yine Williams'lardan en az biri finali görecektir ve gören de şampiyon olacaktır diye düşünüyorum.

0 yorum: