26 Haziran 2010 Cumartesi

Wimby'den kısa kısa #2




Rafael Nadal 2 gün aradan sonra bir beş setlik maç daha çıkardı. Yine setlerde 2-1 geri düştüğü maçta Alman Petzschner'i mağlup etmeyi başardı.

Maçta en çok konuşulan şey ise Nadal'ın molaları oldu. 4 kez sağlık molası alan ve mola öncesi veya sonrası çokta etkilenmiş gözükmeyen Nadal'a en büyük tepki tabii ki rakibinden geldi. Nadal'ın 4. turdaki rakibi De Bakker'i 4 sette geçen Paul Henri Mathieu oldu.

Bayanlarda da harika bir 4. tur eşleşmesi bizleri bekliyor. Rakiplerini set vermeden geçen Serena ve Sharapova birbirlerine rakip oldu. Bugün oynanan bütün maçlar ikişer sette biterken günün sürpriz sayılabilecek galibiyetleri Kvitova ve Zakopalova'dan geldi.

4. turda Serena - Masha, Li - Radwanska, Clijsters - Henin, Zvonareva - Jankovic eşleşmeleri heyecan uyandırıyor.

Çift erkeklerde ise büyük bir sürpriz gerçekleşti ve Nestor / Zimonjic ikilisi Britanyalı çift Eaton / Inglot'a beş sette kaybetti. Turnuvanın 1 numaralı seri başı çift ilk turda da oldukça zorlanmış ve beş setlik bir galibiyet almıştı. Hemen hatırlatayım Nestor / Zimonjic son 2 yılın Wimbledon şampiyonu olduğu gibi bu sene de Avustralya Açık'ta final oynayıp Fransa Açık'ta şampiyon olmuşlardı.

5 yorum:

kirpi dedi ki...

Nadal'in oyun sogutmak icin mola aldigini sanmam ki aldigi ikinci mola (4. setin basindaki) oncesinde zaten Petzschner'e nefes aldirmiyordu.
2 tane sorunu var. Birincisi Roland Garros'dan sonra cimde antreman yapamadan paldir kuldur Queens'e gitti. Burada toprak korttan hemen sonra cimde cok cok daha alcaktan gelen toplara surekli egilince alisik olmadigi bir hareketi yaptigindan onemsiz bir sakatlik yasadi. Sonra ara vermek zorunda kaldi ve yine de cok iyi hazirlanamadi Wimbledon'a. Queens'e katilmak yerine 2 haftayi tempoyu yavas yavas artirarak antreman yapmaya ayirsa bence daha iyi olurdu.
Kolu ile ilgili sorun da bloga yazdigim gibi Joe Mac Enroe'nun bahsettigi raket telleri ile ilgili olabilir. Yeni tellerle topu daha iyi "hissettigini" soylemisti. Eger titresimi daha fazla aliyorsa bu hizli kortlarda kolunun daha fazla yorulmasina neden olabilir belki.
Petzschner kendi aldigi mola hakkinda ne demis, onu da merak ettim ayrica.

medgallis dedi ki...

nadal mac kazanabilmek icin sadece yetenegini degil profesyonellik kisvesi altinda her turlu imkani kullanan bir oyuncu. dolayisiyla rakibinin ve seyircinin gosterdigi tepki bu yuzden. tipki yalanci coban hikayesi gibi.

Russell dedi ki...

@medgallis

Ne alakası var? Oyunculara verilen bir sakatlık molası hakkı varsa, oyuncular bunu kullanabilirler. Tıpkı Petzschner'in aynı maçta yaptığı gibi. Nadal, maç sonrası röportajında da bunu söyledi. Saha içinde herhangi kötü bir şey hissettiğinde onla oynamanın kafasına kurt düşürdüğünü, bu yüzden trainer çağırmayı uygun bulduğunu vurguladı. Kaldı ki en son aldığı mola, mola değildi. Önce hakemden trainer istedi, sonra oyun arası geldiğinde iyi hissettiğinde, trainer'ı geri gönderdi. Petzschner'in patavatsızlığı, başka bir şey değil. Aynı Petzschner son setten önce mola aldı, Nadal ritmini bulmuşken. E, ona ne diyeceğiz peki? Bu işler sakatlık molası almakla olsaydı, Wozniacki'nin şu an 10 tane grand slam şampiyonluğu olurdu. Bu seviyedeki oyuncular rakiplerinin aldığı sakatlık molalarından etkilenecek kadar vasıfsız olmamalı.

Bir de Nadal'ın hangi maçları profesyonellik kisvesi altında her türlü imkanı kullanarak aldığını sormak istiyorum. Ben hiç hatırlamıyorum da...

kirpi dedi ki...

Nadal Davis Cup'tan cekilmis. Eminim yalandan cekilmistir. Hatta sakatliginin Miami'deki ile ayni oldugunu soylemis. Miami'de dizlerine vura vura maci kaybetmesi de yalandir zaten. Hatta ayni sakatlik Barcelona'dan cekilmesine de neden olmus. O da yalan dolan tabi. Gecen sene 2 ay ara verdi ya, o hepten yalan bir kere. Hatta "Bu dizlerle devam ederse 3 yil bile oynayamaz" diyen Sirp ATP doktoru da yalanci, o da bu oyunun parcasi. Wimbledon'da aldigi sakatlik molalari daha inandirici olsun diye bunlar, seneler oncesinden planlanmis...

Ayrica seyircinin tepkisi derken???

Bir de neden Petzschner'in yenikken aldigi molasi hic konusulmaz acaba? Kaybettigi icin mi? Yoksa hepimiz doktoruz ve bakar bakmaz anladik mi hangisi yalan hangisi gercek?

Berke B. dedi ki...

Sadece mola konusu değil, Nadal'ın hareketleri de bu düzeyde bir oyuncu için bazen tasvip edilmeyebiliyor. Ayrıca Nadal'ın puan aralarında çok vakit geçirdiği de bir gerçek.. Ancak her oyuncunun kendine has bir motivasyon şekli var, bazısı dışarı vurmazsa rahat edemez, bazısı da buz gibi olur.

İşte bunların hepsi birleşince Nadal'dan daha olgun davranması beklenebilir, sonuçta tenisin yazılı olmayan bazı centilmenlik kuralları da bunu gerektiriyor.

Nadal benim en sevdiğim erkek tenisçi, bazı hareketleri bana da batmıyor değil. Ancak bende Nadal'ın profesyonelliğine laf söylemeyi pek doğru bulmuyorum. Belki bir Federer olgunluğunda değil ama Djokovic gibi geride olduğu maçlarda başım ağrıyor diyip çekilen biri de değil..

Geçen sene yaşadığı önemli sakatlıktan sonra kendisine biraz daha hoşgörülü olunması gerekir. Özellikle son 2-3 ayda çok fazla turnuva oynadı, nerdeyse hepsinde son güne kadar kaldığı için dolayısıyla bir yıpranma oluyor, bu sakatlık ve puan arası gecikmeleri de bundan kaynaklı, son 2 günde iki tane 5 setlik maç yapması da ekstra bir etken..

Olay nerden bakıldığına bağlı olarak değişiyor. Bana çok doğal gelen hareketler, kimisine çok antipatik geliyor..