26 Temmuz 2010 Pazartesi

Haftanın Şampiyonları





Slovenya'da Chaky'nin geri dönüşünü izlemek büyük keyifti. Her ne kadar zayıf bir ana tablo olsa da 2.5 yılın ardından kupa kaldırdığını görmek harika. Prenses Chaky'nin finaldeki rakibi ise yeni gözdem İsveçli Larsson'du. Geçen seneden bu yana büyük bir yükseliş yakaladı ve ilk WTA finalini oynamakta da gecikmedi. Şimdilik düşük profilli turnuvalarda daha başka finaller oynayacaktır.

Avusturya'da Alman Goerges, yarı final ve final maçını aynı gün oynadığı turnuvada şampiyon olarak tamamladı. Pekte etkilenmiş gibi değildi zaten, iki maçıda iki sette rahat bitirdi. Kariyerinin ilk finalinde ilk şampiyonluğuna ulaşmayı başardı. Şampiyonluk hediyesi olarak kendine bir MacBook alacakmış =)

Hamburg'da ise zafer Kazak Golubev'in oldu. Böylece bir ATP şampiyonluğu kazanan ilk Kazak sporcu olarak kayıtlara geçti. Golubev'i Rus olarak hatırlayabilirsiniz, 2 sene önce Kazakistan vatandaşlığına geçmişti.

Atlanta'da ise Fish kariyerinin en iyi günlerini geçirdi diyebiliriz. En son Newport'ta şampiyonluğa ulaşan Amerikalı raket, kariyerinde ilk kez 2 turnuva üstüste kazanmayı başardı. Yarı finalde Roddick'i, finalde Isner'i geçen Fish, böylece kariyerinin 5. şampiyonluğuna ulaştı.

WTA Portoroz
Anna Chakvetadze def. Johanna Larsson 6-1 6-2

WTA Bad Gastein
Julia Goerges def. Timea Bacsinszky 6-1 6-4

ATP Hamburg
Andrey Golubev def. Jurgen Melzer 6-3 7-5

ATP Atlanta
Mardy Fish def. John Isner 4-6 6-4 7-6(4)

0 yorum: