29 Ağustos 2010 Pazar

Amerika Açık Bayanlar Kurası


Bayanlarda turnuvanın 1 numaralı seri başı Serena'nın çekilmesinden sonra Wozniacki oldu. İlk çeyreğin öne çıkan isimleri Wozniacki, Sharapova ve Kuznetsova. Caro'nun 1 numara olması onu nasıl etkileyecek bilemiyorum ama oynadığı son 4 turnuvanın 3'ünde şampiyon olması nasıl bir performansa sahip olduğunu gösteriyor.

Wozniacki'nin kurası çokta temiz değil, üçüncü turda Safarova, dörtte Sharapova'nın gelme ihtimali var ki bunlardan birinde takılması olası. Sharapova, sorunlu servislerine rağmen bir şekilde dördü görür diye düşünüyorum. Sanırım burada herkes Wozniacki - Sharapova eşleşmesini görmek isteyecektir.

İlk çeyreğin alt kısmında ise en önemli isim Kuznetsova, San Diego'da şampiyon olduktan sonra Montreal'de yarı final oynadı, ne yapacağı hiç belli olmayan Sveta'nın üçüncü turda önüne büyük olasılıkla Kirilenko çıkacaktır ki o da dişli rakip görene kadar elenmeyecektir. Çeyreğin en altında yer alan Na Li'nin de günü gününü tutmuyor. Gerçi rakiplere baktığımızda üçüncü turda Shvedova'nın karşısına çıkması lazım, dörtte zaten Kuznetsova'yı geçebileceğini düşünmüyorum.

İkinci çeyreğin öne çıkan isimleri Jankovic, Radwanska ve Zvonareva. Üst tarafta yer alan Jankovic'in durumu fena, Wimbledon'dan sonra dört turnuvadan erken elendi ki oynadığı isimler hep ikinci sınıftı. İpek'in söylediğine göre Jankovic aşk acısı çekiyor =) erkek arkadaşıyla ayrılma noktasındaymış sanırım ve bunun kendini etkilediği apaçık ortada. İlk turda Halep'i geçecektir ama kendini toparlayamazsa ikinci turda elemelerden gelen Lucic'i geçebileceğini düşünmüyorum.

Tablonun bu tarafında Wickmayer'i ne kadar çok sevsem de son zamanlarda hiç iyi görmüyorum. Sezon başındaki hali, şimdiki halini double bagel yapıp yollardı. Bu haldeki Jankovic'in olduğu üst tarafta Wicky'i ön plana çıkarmak isterdim ama fazla güvendiğimi söyleyemem. Burada her şey olabilir.

Çeyreğin altında yer alan Zvonareva'nın önü -saçmalamazsa- dördüncü tura kadar açık. İlk turda eşleşen Petrova - Petkovic maçının galibi üçüncü turda Radwanska'nın rakibi olacak ama Radwanska kim gelirse gelsin dörtte Zvonareva'nın önüne çıkacaktır.

Üçüncü çeyreğin öne çıkan isimleri Venus, Pennetta ve Azarenka. Bakın çeyreğin en üstünde yer alan Schiavone'yi yazmadım bile, neden? Çünkü kendisi hala 2. sınıf bir oyuncu =) Yine de ilk iki turu geçmesini, üçüncü turda geçen senenin wonder kid'i Oudin'e kaybetmesini bekliyorum. Oudin'de umarım stres yapmaz, beklentiler daha fazla artık.

Azarenka yine son turnuvada maçtan çekildi, durumu nedir bilmiyorum, gerçi onun sakatlığı kafada bence ya neyse. İlk bakışta kolay gibi dursa da aslında oldukça zorlu bir kurası var. İlk turda elemelerden gelen Niculescu, ikide Dulko, üçte Pavlyuchenkova/de Brito. Dördüncü tura kadar takılırsa hiç şaşırmam. Olurda geçerse Oudin'e güveniyoruz yine =) Yalnız nesine güvendiğimi bende bilmiyorum Nisan ayından bu yana iki maç üstüste kazanamamış bir ismi çeyreğe kadar taşıdım az önce.. Yok Oudin'de ilaç olmaz buraya. Yine sürprizli bir çeyrek üstü olacak.

Bu çeyreğin altında da Wimbledon'dan bu yana korta çıkmayan Venus var. Grand Slam olduğu için başka bir motivasyonla oynayacaktır, zaten kurası da rahat gözüküyor.Üçüncü turda Pironkova'ya set verir kazanır. Dörtte ise karşısına herhalde Pennetta çıkar diyorum. Her ne kadar son turnuvada çeyrek finalde çekilse de iyi bir yaz dönemi geçirdi, burada dördüncü turu görmesi lazım en azından.

Son çeyrekte ise öne çıkan isimler Clijsters, Dementieva ve Stosur. Sammy, yaz döneminde formunu bulamadı gene, korkuyorum o muhteşem performansın geçici olmasından korkuyorum. Kurası da tehlikeli olabilecek gibi duruyor. Bu üst taraf tam formsuzlar yuvası, Dementieva'nın da ne yapacağı belli olmaz şimdi. Bu taraftan öne çıkarabileceğim bir isim yok valla. En mantıklısı Dementieva - Stosur eşleşmesi ama o da çok olurmuş gibi durmuyor.

En altta yer alan son şampiyon Clijsters'ın önü dördüncü tura kadar açık, dörtte karşısına kimin geleceğini kestirmek güç. Bartoli öne çıkan isim. Ivanovic'te burada yer alıyor, sakatlığı sonrası nasıl bir oyun sergileyeceğini görücez ama bence ilk turda Makarova'yı geçmesi oldukça zor. Gerçi Makarova'nın da günü gününü tutmuyor ama basit hata manyağı olmazsa Ana'yı geçer, Bartoli'yi zorlar diyorum.

Umarım keyifli bir Amerika Açık olur. Benim gönlümden geçen Sharapova veya Wozniacki'nin şampiyon olmasıdır.

0 yorum: