29 Ağustos 2010 Pazar

Amerika Açık Erkekler Kurası


İlk çeyreğin öne çıkan isimleri Nadal, Verdasco ve Nalbandian. Dünya 1 numarası turnuvayı Gabashvili karşısında açıyor. Aslında ilerleyen turlarda olsa daha zor bir eşleşme olacağı kesin ama Nadal'ın ilk turda eleneceğini kimse düşünmüyordur herhalde.

Nadal'ın karşısına kimin geleceği şüpheli. Ne Ljubicic ne Lopez formda değil, ama formda olan biri isim var; Stakhovsky. Ukraynalı raketin Nadal'ın dördüncü tur rakibi olması beni hiç şaşırtmayacaktır. Tablonun altında ise sivrilen tek isim Nalbandian, çeyrek finale çıkmasını bekliyorum.

İkinci çeyreğin öne çıkan isimleri Murray, Berdych ve Isner. Andy'nin çeyrek final yolu açık duruyor, zorlayacak isimler var tabii ama 5 setlik maçlarda Andy'i mağlup edecek bir isim yok gibi duruyor.

Alt taraf biraz daha karışık Berdych'i önce Llodra ardından Hanescu bekliyor olacak, zor maçlar olabilir. Üçüncü turdaki olası Albay Youzhny - John Isner maçı da oldukça izlenesi bir maç olarak duruyor.

Üçüncü çeyreğin öne çıkan isimleri Davydenko, Djokovic ve Baghdatis ve Roddick. Üst tarafta yer alan Kolya'nın ikinci turdaki Gasquet eşleşmesi oldukça zor. Buradan çıkan isim dördüncü turda Roddick tarafından geçilecektir diye düşünüyorum. Gerçi Roddick'in son durumuda pek güven vermiyor.

Djokovic turnuvaya vatandaşı Troicki'yi geçerek başlayacak, dördüncü tura kadar önü açık. Asıl eşleşmeler üst tarafta yer alıyor. Formda Baghdatis ve Fish burada ve üçüncü turda karşı karşıya gelecekler. Gerçi Marcos'un önünde Clement ve Ginepri maçları var ama geçecektir. Fish - Baghdatis maçı da mutlaka izlenmesi gereken bir maç, kaybedene yazık olacak. Burdan çıkan Djokovic'e bela olabilir.

Son çeyreğin öne çıkan isimleri Federer, Soderling ve Cilic. Robin'in ne yapacağı belli olmaz, önünde çok çok zor bir ikinci tur maçı var Dent'le oynayacak. Burayı geçen dörtte Cilic'e rakip olacaktır. Gerçi Cilic diyorum ama o da çok formsuz, hiçte geçebilecekmiş gibi durmuyor. Çok karışık çok zayıf bir çeyrek.

Alt tarafta yer alan Federer, üçüncü turda Hewitt'i alacak karşısına, bu formuyla en kötü 4 sette biter. Çeyreğin üst tarafındaki kimse Federer'i zorlayabilirmiş gibi durmuyor, çok rahat bir çeyrek 2 numara için.

Bu çeyrek için sürpriz adayım Ricardas Berankis. Genç Litvanyalı hızlı kortları seviyor, ilk turda Sweeting'i geçip ikinci turda formsuz Melzer'e zor anlar yaşatacaktır, burada sürprizi yapmasını bekliyorum. Umuyorum dördüncü turu görüp Federer'e rakip olur..

Turnuvanın favorisi Federer, ardından Murray.. Her ne kadar Nadal'ın kazanmasını çok istesem de bu iki ismin arasından sıyrılması güç duruyor.

0 yorum: