31 Ağustos 2010 Salı

İlk günün ardından



Amerika Açık ilk günü sürprizden uzak, seribaşlarının galibiyetleriyle tamamlandı. Bayanlarda seribaşı raketler bütün maçları kazanırken, erkeklerde Hewitt ve Gonzalez turnuvaya veda eden tek seribaşı raket oldular.

Gonzo, ilk seti tie break'le aldıktan sonra ikinci seti kaybedince maçtan çekildi. Çokta anormal değil zira Fransa Açık'tan bu yana yalnızca 1 maç oynadı buraya gelmeden. Hewitt'in elenmesi ise günün sürprizi oldu. Fransız Paul-Henri Mathieu karşısında 0-2'den 2-2'ye getirmesine rağmen 5. setteki kötü servis performansıyla maçı kaybetti.

Günün enteresan geçen maçında Robin Soderling, Avusturyalı rakibi Haider-Maurer karşısında 5 seti gördü. Maç 2-2'ye geldiğinde sürpriz geliyor mu dedik ama final setinde servisini erken kırdırınca maç koptu.

Beş sete giden diğer maçlarda Montanes, ismini bir türlü yazamadığım Przysiezny karşısında 2 set geriden gelip kazanmayı başardı. Monfils'de Kendrick'i beş sette geçmeyi başaran bir diğer isim oldu.

Bayanlara baktığımızda Stosur elenmenin kıyısından döndü ama Vesnina zaten sonuna kadar getirip çözülmesiyle ünlü olduğu için fazla da şaşırmadım. Yine de Stosur iyi sinyaller vermedi. Azarenka'da yine kafasındaki soru işaretleriyle boğuştuğu maçta ilk seti 6-0 alıp 2. setin 5-7 verdi ve son sette yine 6-1'lik çok rahat bir oyun sergiledi. Bu kızın sorunu kesinlikle kafada..

Onun dışında bahsetmeye değer bir sonuç çıkmadı, zaten dediğim gibi bütün seribaşları kazandı.

0 yorum: