31 Ağustos 2010 Salı

JJ ipten döndü


Turnuvanın 4 numaralı seribaşı Jelena Jankovic, Romen rakibi Simona Halep karşısında ecel terleri döktüğü maçı 6-4 4-6 7-5 ile kazanmayı başardı.

10 oyun süren ilk sette toplam 7 servis kırılan oyun olduğunu görünce Jankovic adına işlerin iyi gitmediği belliydi. Halep büyük bir enerjiyle yaptığı defans sonucunda ikinci sette 5-1'i yakaladı, sonrasında kısa bir geri dönüş yapsa da seti kaybetmekten kurtulamadı Jankovic.

Final setine karşılıklı break'lerle başlandıktan sonra setin 8. ve 9. oyunları büyük bir mücadeleye sahne oldu. Dokuzuncu oyunda servis kırıp 5-4'ü yakalayan Halep, kendi servislerinde 30-30'u bulduğunda maçta 2 puan uzaklıktaydı ancak bu noktadan sonra basit hatalara engel olamadı.

Bir sonraki oyunda da 0-30'u yakaladı Halep ama üstüste basit hatalarla maçı adeta hediye etti Jankovic'e. Halep'in baya yorulduğunuda ekleyelim, son 1-2 oyunda eline geçen fırsatların hepsini basit hatayla geri çevirdi.

Turnuva öncesi kura değerlendirmesinde Jankovic'in durumuna değinmiştim, Halep'i geçer Lucic'e takılır diye düşünüyordum. Halep karşısında ipten döndükten sonra Lucic'i geçebilceğini pek sanmıyorum. Ama her maçın havası farklı tabii..

0 yorum: