1 Eylül 2010 Çarşamba

İkinci günün ardından



Oldukça sönük geçen ilk günden sonra işler ikinci gün kızışmaya başladı. Seribaşı raketlerin bir kısmının elendiği bir kısmının ise oldukça uzun maçlar oynadığı günde Dünya 1 numaraları Nadal ve Wozniacki rakiplerini rahat geçti.

Bana göre günün sürprizi Fransız tenisçi Arnaud Clement'den geldi. New York'a oldukça formda gelen Baghdatis, 2-1 öne geçtiği maçta yenilmekten kurtulamadı. Marcos için 3. turda Fish'le oynayacağı maçla beklerken onu ilk turda kaybettik, Fish ise ancak 5 setlik bir galibiyet aldı. Gerçi Fish'in aldığı 3 sette verdiği oyun sayısı yalnızca 1.

Diğer uzun ve ilginç geçen maçlarda Novak Djokovic, vatandaşı Troicki önünde 5 sette galip gelebildi. Troicki biraz daha diri kalabilseydi final setini de alır götürürdü ama nefesi yetmedi adeta. Bir diğer 5 setlik galibiyette Nalbandian'dan geldi, o da çok formda geldiği turnuvaya zorlu bir başlangıç yaptı.

Bayanlarda ise bir önceki postta yazdığımız üzere Jankovic ipten dönerken, akşam seasında Maria Sharapova'da ilk setini kaybettiği maçı kazanmayı başardı. Sveta'da 40'lık Kimiko'ya set verirken Wozniacki, Zvonareva ve Wickmayer rahat kazandı.

Günün sürpriz sonuçlarında ise Shvedova Dominguez Lino'ya, Safarova Paszek'e, Petrova Petkovic'e ve Na Li'de K. Bondarenko'ya kaybetti.

0 yorum: