20 Eylül 2010 Pazartesi

Marsel Şampiyon..!


Marsel İlhan, 75K Banja Luka Challenger turnuvası finalinde İspanyol Pere Riba'yı 6-0 7-6'yla devirip, şampiyon olmayı başardı.

Turnuvanın dandik skorbord'undan takip edebildiğim kadarıyla Marsel, ikinci sette bir set puanı çevirdi ancak tie break'in sonucunu bile göremedik.

Dünya'nın 77 numarası Riba'yı hem de toprak kortta mağlup etmek büyük başarı. Özellikle son zamanlardaki formsuzluğunu düşünürsek bu şampiyonluk ilk 100 hedefleri için de çok önemliydi. Yorgun olacaktır ama umarım İzmir Cup'ta geçen seneki final puanlarını koruyabilir.

Edit: Uyarı için "Glove"a teşekkürler, İzmir Cup tarihi değiştiği için tam emin olmamakla beraber geçen seneki final puanları zaten düşmüş durumda.

Edit #2: Tie break 7-3'le sonuçlanmış.

3 yorum:

glove dedi ki...

Marcel'in Atpdeki sayfasındaki breakdown'da geçen senenin İzmir puanları gözükmüyor. 2009'da Mayıs da yapılmıştı sanırım. Bu puanlar çoktan sıfırlanmış olabilir mi?

Berke B. dedi ki...

Evet sanırım haklısınız, İzmir Cup tarihine dikkat etmemiştim yazarken, puanlar 1 sene korunduğuna göre İzmir puanlarının zaten düşmüş olması gerekiyor..

Yine de tam emin olamadım..

glove dedi ki...

Eğer İzmir puanları silinmiş ise, bu sene İzmircuptaki puanları şu andaki puanına direk artı olarak tesir edecek, dolayısıyla 1-2 tur geçmesi durumunda kesin ilk 100 içine girecektir sanırım.