7 Eylül 2010 Salı

Sekizinci günün ardından




*Sekizinci günü geride bıraktığımızda günün en çarpıcı galibiyeti Cibulkova'dan geldi. Maç içinde resimdede gördügümüz sol baldırından sorun yaşayan ve saglık molası alan Slovak raket, çok iyi mücadele ettigi maçta Kuznetsova'yı 2sette geçmeyi başardı. Kuznetsova'nın maç içindeki sıkılgan tavırlarına ek olarak , Cibulkova'nında her puandaki mücadelesi ve güçlü vuruşları galibiyeti getirdi.
*Maça çok iyi başlayan ancak sonunu getiremeyen Wickmayer'de günün hayal kırıklığı oldu. 6-0 lık ilk set ardından bir türlü devamını getiremeyen genç oyuncu , ikinci seti tie-break le kaybederken , final setindede varlık gösteremedi ve Kanepi'ye mağlup oldu. Wimbledon'dan sonra burdada adını çeyrek finale yazdırmayı başaran Kanepi'ninde bu yılki çıkışını gözden kaçırmamak gerek.
*Zvonareva zorlanmadan Petkovic karşısında kazanırken , günün en merakla beklenen maçındada gülen 1numaralı seri başı Wozniacki oldu. Bu yılın en formda oyuncularından olan genç yıldız , Sharapova karşısındada oyununu rakibine kabul ettirdi. Sharapova'nın son dönemdeki en ciddi sorunlarından biri olan servis sıkıntısı ile birlikte , her puanda Wozniacki'yle rallylerle baş etmeye çalışması bu maça taktik olarak çok iyi hazırlanamadığını gösterdi.


Erkeklerde ise favorilerin zorlanmadığı bir günü geride bıraktık. Şampiyonluğun en büyük adaylarından Federer , maç içinde zaman zaman beklenmedik anlarda servisinde sorun yaşasada , buna hemen karşılık vererek set vermeden Melzer'i geçti. Soderling ise toprak zeminin etkili isimlerinden Montanes karşısında ilk seti kaybetsede diğer setlerde rakibine şans tanımadı. Djokovic ve Monfils'te rakipleri karşısında set kaybetmedi.

Sonuçlar;


0 yorum: