14 Eylül 2010 Salı

Vamos Rafa..!




Rafael Nadal, künyesindeki tek eksik olan Amerika Açık'ı kazanarak Open Era'da bunu başaran en genç oyuncu olmayı başardı. Kaçıncı kez aynı başlığı attığımı hatırlamıyorum ama Vamos Rafa'dan başka bir şey diyemiyorum..

Yağmur nedeniyle bir gün ertelenen finalin ilk setinde Rafa servisini bir kez kırdırsa da üstün bir oyunla seti kazandı. İkinci sete Nole oldukça iyi başladı. Üstüste iyi oyunlardan sonra 4-1'i yakaladı ancak Rafa geri dönmeyi bildi. 4-4 30-30'a geldiğinde momentum Rafa'dan yanaydı ama yağmur bir kez daha Nole'un imdadına yetişti.

Yağmur arası Nole'u kendine getirdi ve yağmur dönüşünde seti 7-5 ile kazanmayı başardı. Nadal turnuvadaki ilk setini kaybedince acaba bir şeyler olabilir mi diye bekledik ama sonrasında Nadal açıkçası fazla iyi oynadı.

Kupa seremonisinde Nadal; "Bu hayal ettiğimden çok daha fazla. Burada bu finalde olmak, finale kadar gelebilmek, yalnızca bir kaç saniye sonra bu kupayı tutucak olmak inanılmaz bir şey" şeklinde konuştu.

Günün en güzel sözünü ise Uncle Toni söyledi;
-Sizce Nadal bir gün tarihin en iyisi olabilir mi?
-Tarihin en iyileri Federer, Borg, Laver.. Rafa iyi bir oyuncu ama şu an için o gruba ait değil..
-Belki bir gün..?
-Bilmiyorum, bilmiyorum. 5-6 yıl sonra sorarsınız belki o zaman söyleyebilirim.

Nadal kesinlikle inanılmaz bir oyuncu, bunu kimse tartışamaz. Henüz 24 yaşında ve önünde Uncle Toni'nin de dediği gibi 5-6 yıl var. Federer'i geçer mi geçmez mi, hep birlikte göreceğiz. Ama zaman kesinlikle Nadal'dan yana...

0 yorum: