18 Ekim 2010 Pazartesi

2012 itibariyle ATP sezonu kısalabilir

Bir süredir tartışılan bir konuydu bu tenis sezonunun uzunluğu. Özellikle kadınlara göre daha çok efor sarfeden erkek teniscilerin, sezon boyunca cok yoruldukları ve 2 sezon arasında kalan dinlenme sürecinin çok kısa olmasından dolayı yeteri kadar yenilenme dönemi geçiremediklerinden yakınmalarını duymuştuk. Turun gözde oyuncuları Roddick , Federer , Nadal da bu konu ile ilgili fikirlerinin sezonu kısaltmak olduğunu belirtmişlerdi.

Geçen hafta bu konuda bir açıklama yapan ATP yonetimi konuşmacılarından Kate Gordon , 2012 ve 2013 sezonunun takvimleri için önümüzdeki hafta Londra'da bir toplantı yapıcaklarını ve bu sezonu kısaltma konusununda gündemlerinde olduğunu ve görüşülecegini belirtti. Yaklaşık 2-3 haftalık bir kısaltmadan söz edilmekte.

--

Şahsi fikrimede gelicek olursak , nerdeyse bütün yıl boyunca herhafta turnuva ve maç olması oldukça güzel olsada , daha çok dinlenmiş ve güçlenmiş oyuncuların var olduğu bir şampiyonada fiziksel ve mental güç seviyesinin yükselmesi daha kaliteli mücadeleleri ve maçları bizlere izlettirecektir.

0 yorum: