29 Kasım 2010 Pazartesi

Savaşçı Prenses Jelena



Jelena Jankovic, ülkesinde çıkan Gloria dergisine kapak olmuş.

Ama benim dikkatimi çeken dergi kapağının sağ üst köşesinde yazan "Tardu Flordun" yazısı oldu.

Tardu Flordun'un arka planında Sırp-Bosna savaşını konu alan bir filmde oynayacağını duymuştum, belki onunla alakalı bir yazıdır..

Beşinci kez Federer



Roger Federer, Rafael Nadal'ı 6-3 3-6 6-1'lik üç set sonucunda devirip ATP World Tour Finals'daki beşinci şampiyonluğuna ulaştı.

Maçın tenis kalitesi olarak pek tat verdiğini söyleyemicem, 4-5 ralli dışında ooo dedirten bir pozisyon olmadı. Zaten Nadal'ın Murray'e karşı oynadığı müthiş yarı final maçından sonra hiç zevk vermedi desek yeridir.

Oyun tamamen Federer'in inisiyatifindeydi, tek kelimeyle mükemmel bir servis performansı sergiledi. Maç boyu kendi servisinde yalnızca 13 puan kaybetti. E ikinci seti nasıl verdi derseniz, ikinci sette kendi servisinde kaybettiği 5 puanın 4'ünü aynı oyunda yaptı, bu oyunda bir tek ilk servisini bile oyuna sokamadı..

Maç puanı da bir hayli enteresan oldu. Federer'in forehand winner'ı çizgiye düştü, izleyicilerden pek ses çıkmadı, baktı Nadal itiraz etmeden el sıkışmaya geliyor, o zaman gecikmeli bir sevinç gösterisinde bulundu.

Böylece dramasız, biraz da sönük geçen finali Federer kazandı ve bu turnuvadaki şampiyonluk sayısını beşe çıkarttı.

Çiftler ise şampiyon Bhupathi/Mirnyi çiftini 7-6(6) 6-4 ile deviren Nestor/Zimonjic ikilisi oldu.

28 Kasım 2010 Pazar

Rüya Final



Yarı finallerden beklediğimiz, istediğimiz sonuç çıktı ve Nadal'la Federer finale yükseldi.

Federer, Djokovic karşısında iki sette rahat kazandı. Nadal'ın Murray'i üç sette devirdiği ilk yarı final maçı ise sezonun en iyilerinden biriydi.

Nadal ilk seti tie break'te aldıktan sonra ikinci sette 3-2 öne geçti, sonrasında bir anda oyundan koptu ve üstüste oyunları vererek seti kaptırdı.

Final setinde servis kırıp 5-3'ü yakaladı ancak Murray seti çevirmeyi başarıp tie break'e taşıdı.

Tie Break'te ise roller değişmişti, 4-1 öne geçen taraf Murray'di, ancak bu kez geri dönen Nadal oldu ve maçı da yanlış hatırlamıyorsam üçüncü maç puanında tamamladı.

En son mayıs ayında karşı karşıya gelen ikiliden Madrid Masters finalinde gülen taraf iki sette Nadal olmuştu. Artık eskisi kadar çok göremiyoruz rüya finalleri, o yüzden yarın keyfini çıkarın..

27 Kasım 2010 Cumartesi

Yapma bunu Caro



Sevgili Caro'muz Polonya Paralimpik takımının spor elçisi olmuş. Ama yapma dediğim kısım bu değil tabii ki..

Görünüşe göre Caro, yararı Polonya ve Danimarka Paralimpik takımlarına bağışlanmak üzere "Oxigent" adında bir single çıkaracakmış. Şarkının konusu da "aşka oksijen gibi ihtiyaç duymak" gibi bir şeymiş.

Caro'yu ne kadar çok sevsem de sesine pek tahammül edemediğim için şarkıyı da dört gözle beklediğimi söyleyemicem..

Round Robin Day #6



Rafael Nadal def. Tomas Berdych 7-6(3) 6-1
Novak Djokovic def. Andy Roddick 6-2 6-3

*Nadal ve Djokovic yarı finale yükselirken, yarı final eşleşmeleri de şu şekilde oldu;

Roger Federer vs Novak Djokovic
Andy Murray vs Rafael Nadal

Sürprizsiz bir round robin turu geçirdik, umarım Fed - Rafa finali görürüz diyorum.

26 Kasım 2010 Cuma

Kapak güzeli Masha






Masha, InStyle dergisinin Rus versiyonuna kapak olmuş. Çokta güzel bir çekim, ikinci fotoğrafta harika gözüküyor..

Round Robin Day #5



Group B
Roger Federer def. Robin Soderling 7-6(5) 6-3
Andy Murray def. David Ferrer 6-2 6-2

*Federer ve Murray yarı finale yükselen isimler oldu.

25 Kasım 2010 Perşembe

Round Robin Day #4



Group A
Tomas Berdych def. Andy Roddick 7-5 6-3
Rafael Nadal def. Novak Djokovic 7-5 6-2

24 Kasım 2010 Çarşamba

Round Robin Day #3



Group B
Roger Federer def. Andy Murray 6-4 6-2
Robin Soderling def. David Ferrer 7-5 7-5

23 Kasım 2010 Salı

Ünlüler Geçidi





London'da ilk iki günü geride bırakırken, ünlü isimler de tribünlerdeki yerlerini almaya başladı.

Maradona, Djokovic'in maçını seyrederken diğer raketlerle de özel olarak tanışmış.

İkinci fotoda solda "Damages"dan tanıdığımız Rose Byrne (en sevdiğim aktrislerden biridir) ve sağda "Mad Men"den tanıdığımız January Jones'u görüyoruz.

Snooker'ın efsane isimlerinden Ronnie O'Sullivan ve şarkıcı Kylie Minouge'da maçları takip edenler arasındaydı.

Round Robin Day #2



Group A
Novak Djokovic def. Tomas Berdych 6-3 6-3
Rafael Nadal def. Andy Roddick 3-6 7-6(5) 6-4

22 Kasım 2010 Pazartesi

ATP 2010 Ödülleri


ATP World Tour No.1: Rafael Nadal
Rafa'nın bu sezon yaptıkları anlatmakla bitmiyor, 3'ü Grand Slam olmak üzere toplam 7 şampiyonluk kazandı. Açık dönemde kariyer grand slam'i yapan en genç oyuncu olurken, bunu tarihte başaran 7. isim oldu. Aynı sezonda 3 toprak kort Masters turnuvasını kazanan tarihteki tek isim olurken Masters turnuvalarındaki şampiyonluk sayısını 18'e çıkarıp bu alanda da 1 numaraya yerleşti.

ATP World Tour No.1 Çiftler takımı: Bryan Biraderler
Amerikalı ikizler son 8 yılda 6. kez seneyi 1 numara olarak kapatmayı başardı.

Stefan Edberg Sportmenlik Ödülü: Rafael Nadal
ATP oyuncuları tarafından yapılan oylamayla bu ödüle layık görülen Nadal, Federer'in bu ödüldeki 6 senelik serisini de bozdu :p

En çok gelişme kaydeden oyuncu: Andrey Golubev
23 yaşındaki eski Rus, yeni Kazak oyuncu 133 numaradan 33'e kadar tırmandı. Hamburg'da kariyerinin ilk şampiyonluğuna set vermeden ulaşan Golubev ilk top10 galibiyetini de Davydenko'ya karşı kazandı.

Sezonun yeni geleni: Tobias Kamke
24 yaşındaki Alman tenisçi, 254 numarada başladığı sezonda 67'ye kadar yükselmeyi başardı. 35-16'lık galibiyet kaydıyla challenger'larda oldukça başarılı bir sezon geçirdi ve 2'de şampiyonluk kazandı. Wimbledon'da 3. tur görüp, bu sezona kadar maç kazanamadığı ATP Tour seviyesinde 7 maç kazandı. Enteresan bir notta 2004'den beri bu ödüle layık görülen üçüncü Alman oyuncu oluşu.

En iyi geri dönüş yapan oyuncu: Robin Haase
Sağ dizinden ağır sakatlıklar geçirdikten sonra 451 numarada başladığı bu sezonda 59 numaraya kadar yükselmeyi başardı. Challenger'larda fırtına gibi esip 32-8'lik galibiyet kaydıyla 5 turnuva kazandı. Haase'nin normali bu zaten, önümüzdeki sezon challenger'ları bırakıp ATP seviyesinde oynamaya devam edecektir.

ATPWorldTour.com Fan'ların Favorisi: Roger Federer
Sportmenlik ödülünü Nadal'a kaptıran Federer, bu ödülü kaptırmadı. Aslında ben tam tersi olur diye düşünüyordum. 8. kez üstüste kazandı Federer. Oylar baya yakın Federer %47, Nadal %42 almış.

Round Robin Day #1




Group B
Andy Murray def. Robin Soderling 6-2 6-4
Roger Federer def. David Ferrer 6-1 6-4

21 Kasım 2010 Pazar

Ergün Zorlu'dan ilk şampiyonluk


Türkiye Büyükler Tenis Şampiyonası'nın erkekler şampiyonu finalde Tuna Altuna'yı 6-4 6-4 6-4 ile geçen Ergün Zorlu oldu.

Son 8 senede 5 kez final oynayan ve hepsini kaybeden Ergün Zorlu'da sonunda muradına erdi..

20 Kasım 2010 Cumartesi

Bir kez daha Çağla


Türkiye Büyükler Tenis Şampiyonasında zafer Pemra Özgen'i 6-3 6-7(3) 6-3'lük üç sette deviren Çağla Büyükakçay oldu.

Final beklentimin aksine oldukça uzun sürdü ama tenis kalitesi ne yazık ki yerlerdeydi. Zaman zaman iyi ralliler izlesekte Türkiye'nin en iyi iki raketinin böyle oynuyor olması beni üzüyor.

Pemra senelerdir oyununa bir gram bir şey ekleyemedi. Sıfır risk alıp, amacı sadece topu karşı alana atmak olan bir oyun anlayışı içerisinde "pusher" bile diyemeyeceğim garip bir tenis oynuyor. He Çağla'da çok farksız değil, smaç vururken bile garantici bir anlayışla topun altına girmeği ben kabul edemiyorum.

Bu oyun tarzı sırf onların suçu değil tabii, senelerdir karşılarına rakip çıkmıyor. Pemra'nın 9. finaliydi bu, geçen seneye kadar 7 kez üstüste şampiyon oldu. Geçen sene ilk şampiyonluğuna ulaşan Çağla'da bundan sonra bir kaç sene daha domine edecektir..

Edit: Taç Spor'dan bahsetmeyi unuttum, bugün oldukça güzel bir havada oldukça iyi bir kalabalıkta oynandı maç. Dikkatimi çeken bir nokta seyircilerin dörtte üçü Pemra'yı destekliyordu.

Taç Spor'la ilgili anlayamadığım bir şey var, o koltuklar dört mevsim kirli, merak ediyorum acaba hiç temizleniyor mu ?!? çok zor bir şey değil, su tutup paspasla temizlenebilecekken ne zaman gitsem aynı şekilde buluyorum, yakışmıyor.

Bir de artık kortlarda sigara içilmeyeceğinin öğrenilmesi gerekiyor. Üstteki fotoyu büyütürseniz, Çağla'yle Pemra'nın ortasında arka tarafta yeşilli bir adam görüceksiniz. Maç başladıktan bir süre sonra o tarafa geçtim gölge diye. Eleman sigara içmiyor adeta sömürüyor. Nefesler arasında 1.5-2 saniye, sigaralar arasında da 3 dakikadan fazla süre bırakmadı. Kaç tane içtiğini takip edemedim, söndürmeye bile üşeniyor, attığı izmaritlerden dumanlar yükselmeye devam ediyordu.. Allah akıl fikir versin ona da..

Naaptın Caro




Caroline Wozniacki ve Victoria Azarenka Belarus'da yardım amaçlı bir gösteri maçı yapmış. Fotoğrafları görene kadar haberim yoktu açıkçası ama ortaya ilginç kareler çıkmış.

Belarus Başkanı Alexander Lukashenko'nun kızları kanatları altına alması bir yana ilk fotoda Caro'nun topu karşılarken aldığı birdirbir pozisyonuyla ilgili herhalde bir milyon tane iğrenç espri yapabilirim ama seviyeyi koruyalım =)

Gentlemen's Club

17 Kasım 2010 Çarşamba

London'da gruplar belli oldu


ATP World Tour Finals'da tekler ve çiftler grupları dün yapılan kurayla belli oldu.

A grubunda Roddick'le Berdych'in performansı ne derece yüksek olur bilemiyorum, sanki Nadal ve Djokovic rahat çıkar gibi geliyor.

B grubu ise daha dengeli olmuş. En zayıf halka olarak gözüken Ferrer bile epey formdaydı son dönemde..

15 Kasım 2010 Pazartesi

Paris'te Greenpeace eylemi


BNP'nin ana sponsorluğunu yaptığı Paris Masters haftasonu Greenpeace aktivistlerinin protestolarına sahne oldu.

BNP'nin Rio de Janerio yakınlarında kurulacak olan bir nükleer reaktörün yapımını finanse edecek olmasını protesto eden bir grup eylemci cumartesi günü 11 metrelik bir pankartla protestolarını yaptılar.

Seslerini duyuramamış olacaklar ki pazar günün oynanan finalin ardından fotoğraftaki hatun korta inip bir kez daha dikkatleri BNP'nin üstüne çekmeyi başarmış.

Haftanın Şampiyonları


ATP'de sezonun son turnuvası Paris Masters'da şampiyon Robin Soderling oldu.

Robin, kariyerinin ilk Masters şampiyonluğuna ulaşırken klasmanda da 4 numaraya yükselerek Murray'i geçti. Geçen sene finalde Djokovic'e boyun eğen Monfils, bu sene de korttan boynu bükük ayrılan taraf oldu.

Önümüzdeki hafta başlayacak olan ATP World Tour Finals'a gidecek son 3 isim de bu turnuvada belli oldu. Üçüncü turda Monfils'e elenen Verdasco az olan şansınıda değerlendiremeyince finallere kalan son isimler Berdych, Ferrer ve Roddick oldu.

ATP Paris Masters
Robin Soderling def. Gael Monfils 6-1 7-6(1)

14 Kasım 2010 Pazar

Paul'de WTA'ciydi


Kahin Ahtapot Paul ölmeden önceki son seçimini WTA'den yana kullandı =)

10 Kasım 2010 Çarşamba

Basel taraftarının garip protestosu ve Türk basını(!)



İsviçre süper liginde geçtiğimiz pazar günü oynanan Luzern - Basel maçında, deplasman takımı olan Basel taraftarları bir garip protestoya imza attı.

Olayın arka planı şöyle; Luzern - Basel futbol maçı esas olarak pazar günü 16.00'da başlayacakken Basel'deki Federer - Djokovic finaliyle saatleri çakıştığı için yayıncı kuruluş hem tenis maçını hem futbol maçını canlı yayınlamak istemiş ve tenise biraz daha önem gösterip futbol maçını 12.45'a aldırtmayı başarmış.

Basel'de bir "hometown hero" olan Federer taraftarları için de Basel'li futbol taraftarları için de gayet makul bir uygulama, buraya kadar herşey normal. Ancak bu karardan Basel'lilerin memnun olması beklenirken anlamsız bir şekilde, futbol taraftarı bunu protesto etmiş.

Protesto biçimi oldukça komik ve eğlenceli orası kesin ama niye protesto ettiklerini anlamak güç. Ayrıca işin suyunu da çıkarmayı başarmışlar, ilk toplar sahadan temizlendikten sonra ikinci dalga tenis topları yağmaya başlamış :)

Olayın özü bu şekilde ama bizim basın yine yarım yamalak bir işe imza atıp, olayı tam tersi şekilde vermeyi başarmış. Olayı sanki iki maçta aynı saate denk geldiği ve Federer'i izleyemedikleri için protestoda bulunan bir taraftar grubu varmış gibi göstermişler.

Tabii bizim insanımız boş durur mu, hemen gaza gelip Avrupa'daki taraftarların ne kadar medeni, kültürlü insanlar olduğundan bahisle "bizde olsa"lı cümleler kurmaya başlamışlar.

Henüz haberi doğru vereni görmedim o yüzden tek tek isim vermeye gerek yok, bir tek sporx'de maç saatinin değişikliğinin protesto edildiği söylenmiş, kısmen doğru ama onlar da protestonun saat değişikliğinden sonra maçların aynı saate denk geldiğini sanmışlar.

Peyniiiiiiiiiiiiiiir


Fed Cup finali sırasında çekilmiş bir poz, Schiavone'de 32 diş gülümseseymiş harika olurmuş.

9 Kasım 2010 Salı

Alisa'yla yüzme üstüne



Her ne kadar ilk atlayışta pişse de 4 yaşındayken tenisle hemen hemen aynı anda yüzmeye başladığını ve bir sporcu olarak kendisine nasıl yararlı olduğunu anlatmış Kleybanova..

8 Kasım 2010 Pazartesi

Bir kez daha İtalya



Geçen senenin finalistlerini bir kez daha karşı karşıya getiren Fed Cup 2010 finalinde gülen taraf yine İtalya oldu. Son beş senedir final oynama başarısı göstern İtalya, kupayı 3. kez kaldırdı.

Açıkçası sonucu belli bir karşılaşma oldu. Williams'lardan yoksun Amerika'nın Pennetta ve Schiavone karşısında üç maç kazanması pek olasılık dahilinde değildi.

İkinci günün ilk maçında Oudin, Schiavone'yi mağlup edince iş Vandeweghe'ye kalmıştı ama son maçta Pennetta karşısında varlık gösteremedi.

R1 Francesca Schiavone def. Coco Vandeweghe 6-4 6-2
R2 Flavia Pennetta def. Bethanie Mattek-Sands 6-2 7-6(4)
R3 Melanie Oudin def. Francesca Schiavone 6-3 6-1
R4 Flavia Pennetta def. Coco Vandeweghe 6-2 6-1

Ana'dan mesaj var

7 Kasım 2010 Pazar

Haftanın Şampiyonları




Roger Federer, Basel'de kendi evinde geçen seneki finalin rövanşını aldı ve Djokovic'i üç sette mağlup edip şampiyonluğa ulaştı. Bu şampiyonlukla kupa sayısını 65'e çıkaran Roger, Sampras'ı da böylelikle geçmiş oldu.

Valencia'da ise David Ferrer çok önemli bir şampiyonluğa imza attı. Vatandaşı Marcel Granollers'i mağlup eden Ferrer, bu şampiyonlukla sezon sonu turnuvasına katılmak için büyük avantaj sağladı. London'a kalan son 3 bilet bu haftaki Paris Masters'da belli olacak.

ATP Basel
Roger Federer def. Novak Djokovic 6-4 3-6 6-1

ATP Valencia
David Ferrer def. Marcel Granollers 7-5 6-3

WTA Bali Tournament of Champions
Ana Ivanovic def. Alisa Kleybanova 6-2 7-6(5)

Bali'de şampiyon Ivanovic


Bali'de düzenlenen Tournament of Champions'ın şampiyonu Alisa Kleybanova'yı 6-2 7-6(5)'yla deviren Ana Ivanovic oldu.

Turnuvanın üçüncüsü ise Hantuchova'yı iki sette deviren Kimiko Date-Krumm oldu.

Ana, Linz'den sonra kazandığı bu 2. turnuvayla sezonu top 20'de bitirmeyi başardı. Umalım da son dönemdeki performansını önümüzdeki sezona da taşısın.

Fotoğrafta çok tatlı çıktığını da belirtmeden geçemicem..

Marsel, Paris Masters'dan elendi

Marsel İlhan, Paris Masters eleme ilk turunda yerel oyunculardan Clement Reix'e iki sette mağlup olarak turnuvaya veda etti.

Çok kötü bir yenilgi, rakip 27 yaşında, 300'lerde dolaşan sıradan bir futures oyuncusuydu..

5 Kasım 2010 Cuma

Lena'ya hoşçakal



WTA Championship sonrası tenisi bıraktığını açıklayan Elena Dementieva için ; başta Doha'da yer alan isimler olmak üzere (Zvonareva - Wozniacki - Clijsters - Stosur...) bir çok WTA oyuncusu güzel dileklerini belirttikleri bir video hazırladılar

1 Kasım 2010 Pazartesi

Haftanın Şampiyonları





ATP'de üç turnuvayla geçtiğimiz haftanın şampiyonları; Jurgen Melzer, Mikhail Kukushkin ve Gael Monfils oldu. Bu hafta herkes kendi evinde kazandı.

Melzer, Viyana'da şampiyonluğunu koruyarak yıl sonu şampiyonası içinde iddiasını sürdürdü. Finaldeki rakibi ise Marsel'in üçüncü eleme turundaki rakibi Haider-Maurer'di. Ben anlamadım bu işi Marsel karşısında maçtan çekildi, lucky loser olup gitti final oynadı, az kalsında kazanıyordu, 7-6 5-3'den döndü maç..

Monfils, Montpellier'de Ljubicic'i üç sette geçti ve kariyerinin 3. şampiyonluğuna ulaştı.

St. Petersburg'da ise eski Rus yeni Kazak raket Kukushkin kariyerinin ilk şampiyonluğuna Albay Youzhny karşısında ulaştı. Bu Ruslara Kazak olmak yarıyor, Golubev'de Kazak vatandaşlığına geçtikten sonra ilk ATP şampiyonluğunu yaşamıştı.

Ayrıca Kukushkin'in maç sonu yaptığı açıklama da benden Marsel'e gelsin; "Benim için inanılmaz, şu anda bir turnuva kazanabileceğimi hiç sanmıyordum çünkü sıralamada 90'lar civarındayım. Buraya geldiğimde çeyrek veya yarı final bile göreceğimi düşünmüyordum"

Kukushkin bu turnuva öncesi 88, Marsel 93 numaradaydı.. Şimdi 58'e 90..


ATP Vienna
Jurgen Melzer def. Andreas Haider-Maurer 6-7(10) 7-6(4) 6-4

ATP Montpellier
Gael Monfils def. Ivan Ljubicic 6-2 5-7 6-1

ATP St.Petersburg
Mikhail Kukushkin def. Mikhail Youzhny 6-3 7-6(2)

WTA Doha Championships
Kim Clijsters def. Caroline Wozniacki 6-3 5-7 6-3