22 Kasım 2010 Pazartesi

ATP 2010 Ödülleri


ATP World Tour No.1: Rafael Nadal
Rafa'nın bu sezon yaptıkları anlatmakla bitmiyor, 3'ü Grand Slam olmak üzere toplam 7 şampiyonluk kazandı. Açık dönemde kariyer grand slam'i yapan en genç oyuncu olurken, bunu tarihte başaran 7. isim oldu. Aynı sezonda 3 toprak kort Masters turnuvasını kazanan tarihteki tek isim olurken Masters turnuvalarındaki şampiyonluk sayısını 18'e çıkarıp bu alanda da 1 numaraya yerleşti.

ATP World Tour No.1 Çiftler takımı: Bryan Biraderler
Amerikalı ikizler son 8 yılda 6. kez seneyi 1 numara olarak kapatmayı başardı.

Stefan Edberg Sportmenlik Ödülü: Rafael Nadal
ATP oyuncuları tarafından yapılan oylamayla bu ödüle layık görülen Nadal, Federer'in bu ödüldeki 6 senelik serisini de bozdu :p

En çok gelişme kaydeden oyuncu: Andrey Golubev
23 yaşındaki eski Rus, yeni Kazak oyuncu 133 numaradan 33'e kadar tırmandı. Hamburg'da kariyerinin ilk şampiyonluğuna set vermeden ulaşan Golubev ilk top10 galibiyetini de Davydenko'ya karşı kazandı.

Sezonun yeni geleni: Tobias Kamke
24 yaşındaki Alman tenisçi, 254 numarada başladığı sezonda 67'ye kadar yükselmeyi başardı. 35-16'lık galibiyet kaydıyla challenger'larda oldukça başarılı bir sezon geçirdi ve 2'de şampiyonluk kazandı. Wimbledon'da 3. tur görüp, bu sezona kadar maç kazanamadığı ATP Tour seviyesinde 7 maç kazandı. Enteresan bir notta 2004'den beri bu ödüle layık görülen üçüncü Alman oyuncu oluşu.

En iyi geri dönüş yapan oyuncu: Robin Haase
Sağ dizinden ağır sakatlıklar geçirdikten sonra 451 numarada başladığı bu sezonda 59 numaraya kadar yükselmeyi başardı. Challenger'larda fırtına gibi esip 32-8'lik galibiyet kaydıyla 5 turnuva kazandı. Haase'nin normali bu zaten, önümüzdeki sezon challenger'ları bırakıp ATP seviyesinde oynamaya devam edecektir.

ATPWorldTour.com Fan'ların Favorisi: Roger Federer
Sportmenlik ödülünü Nadal'a kaptıran Federer, bu ödülü kaptırmadı. Aslında ben tam tersi olur diye düşünüyordum. 8. kez üstüste kazandı Federer. Oylar baya yakın Federer %47, Nadal %42 almış.

0 yorum: