10 Kasım 2010 Çarşamba

Basel taraftarının garip protestosu ve Türk basını(!)



İsviçre süper liginde geçtiğimiz pazar günü oynanan Luzern - Basel maçında, deplasman takımı olan Basel taraftarları bir garip protestoya imza attı.

Olayın arka planı şöyle; Luzern - Basel futbol maçı esas olarak pazar günü 16.00'da başlayacakken Basel'deki Federer - Djokovic finaliyle saatleri çakıştığı için yayıncı kuruluş hem tenis maçını hem futbol maçını canlı yayınlamak istemiş ve tenise biraz daha önem gösterip futbol maçını 12.45'a aldırtmayı başarmış.

Basel'de bir "hometown hero" olan Federer taraftarları için de Basel'li futbol taraftarları için de gayet makul bir uygulama, buraya kadar herşey normal. Ancak bu karardan Basel'lilerin memnun olması beklenirken anlamsız bir şekilde, futbol taraftarı bunu protesto etmiş.

Protesto biçimi oldukça komik ve eğlenceli orası kesin ama niye protesto ettiklerini anlamak güç. Ayrıca işin suyunu da çıkarmayı başarmışlar, ilk toplar sahadan temizlendikten sonra ikinci dalga tenis topları yağmaya başlamış :)

Olayın özü bu şekilde ama bizim basın yine yarım yamalak bir işe imza atıp, olayı tam tersi şekilde vermeyi başarmış. Olayı sanki iki maçta aynı saate denk geldiği ve Federer'i izleyemedikleri için protestoda bulunan bir taraftar grubu varmış gibi göstermişler.

Tabii bizim insanımız boş durur mu, hemen gaza gelip Avrupa'daki taraftarların ne kadar medeni, kültürlü insanlar olduğundan bahisle "bizde olsa"lı cümleler kurmaya başlamışlar.

Henüz haberi doğru vereni görmedim o yüzden tek tek isim vermeye gerek yok, bir tek sporx'de maç saatinin değişikliğinin protesto edildiği söylenmiş, kısmen doğru ama onlar da protestonun saat değişikliğinden sonra maçların aynı saate denk geldiğini sanmışlar.

1 yorum:

Yaz Helvası dedi ki...

Gçetiğimiz hafta Basel'deki turnuvanın çeyrek final maçlarını izleme şansım oldu, ilgilenirseniz aşağıdaki linke bakabilirseniz:

http://bonlibero.blogspot.com/2010/11/ball-boyluktan-sampiyonluga-welcome.html