20 Kasım 2010 Cumartesi

Bir kez daha Çağla


Türkiye Büyükler Tenis Şampiyonasında zafer Pemra Özgen'i 6-3 6-7(3) 6-3'lük üç sette deviren Çağla Büyükakçay oldu.

Final beklentimin aksine oldukça uzun sürdü ama tenis kalitesi ne yazık ki yerlerdeydi. Zaman zaman iyi ralliler izlesekte Türkiye'nin en iyi iki raketinin böyle oynuyor olması beni üzüyor.

Pemra senelerdir oyununa bir gram bir şey ekleyemedi. Sıfır risk alıp, amacı sadece topu karşı alana atmak olan bir oyun anlayışı içerisinde "pusher" bile diyemeyeceğim garip bir tenis oynuyor. He Çağla'da çok farksız değil, smaç vururken bile garantici bir anlayışla topun altına girmeği ben kabul edemiyorum.

Bu oyun tarzı sırf onların suçu değil tabii, senelerdir karşılarına rakip çıkmıyor. Pemra'nın 9. finaliydi bu, geçen seneye kadar 7 kez üstüste şampiyon oldu. Geçen sene ilk şampiyonluğuna ulaşan Çağla'da bundan sonra bir kaç sene daha domine edecektir..

Edit: Taç Spor'dan bahsetmeyi unuttum, bugün oldukça güzel bir havada oldukça iyi bir kalabalıkta oynandı maç. Dikkatimi çeken bir nokta seyircilerin dörtte üçü Pemra'yı destekliyordu.

Taç Spor'la ilgili anlayamadığım bir şey var, o koltuklar dört mevsim kirli, merak ediyorum acaba hiç temizleniyor mu ?!? çok zor bir şey değil, su tutup paspasla temizlenebilecekken ne zaman gitsem aynı şekilde buluyorum, yakışmıyor.

Bir de artık kortlarda sigara içilmeyeceğinin öğrenilmesi gerekiyor. Üstteki fotoyu büyütürseniz, Çağla'yle Pemra'nın ortasında arka tarafta yeşilli bir adam görüceksiniz. Maç başladıktan bir süre sonra o tarafa geçtim gölge diye. Eleman sigara içmiyor adeta sömürüyor. Nefesler arasında 1.5-2 saniye, sigaralar arasında da 3 dakikadan fazla süre bırakmadı. Kaç tane içtiğini takip edemedim, söndürmeye bile üşeniyor, attığı izmaritlerden dumanlar yükselmeye devam ediyordu.. Allah akıl fikir versin ona da..

0 yorum: