24 Aralık 2010 Cuma

The Match for Africa #2

Bana göre oldukça sıkıcı ve sonucu organizasyonu açıkladıkları gün belli olan gösteri maçlarını Zürih'te Federer, Madrid'de Nadal kazandı.

Bu tip ciddi oynuyorlarmış gibi yapılan gösteri maçları bana hiç zevk vermiyor. Biraz daha geyik oynasalar daha eğlenceli olurmuş.

1 yorum:

medgallis dedi ki...

tenis sporunun son yıllarda evrildiği halden kaynaklanıyor bu. çünkü kaybetmek ve kazanmak arasındaki uçurum giderek büyüyor.
ve yenilen bir sporcu rakibinin güzel oyununu kabul etmeden önce kendi hatalarından ya da sakatlığından bahsediyor. bunda takım tutar gibi tenisci tutuşumuzun payı da çok. taraftarı olduğumuz tenisçinin daima kazanmasını istiyoruz.
sponsorlar ve dolayısıyla sporcular da bu durumun farkında. bu yüzden aslında gösteri olan ve yardım amaçlı yapılan bir organizasyon bile birinde federer diğerinde nadal kazansın diye iki ayaklı düzenleniyor.
bence tenis seyircisi önüne şapkasını alıp düşünmeli: hele de bundan sonraki ilk nadal-federer eşleşmesinde söze 'son maçı nadal kazanmıştı' ya da 'son üç maçın ikisini federer kazanmıştı' diye başlayacak olanlar.
bir de, nadal ve federerin kişiliklerinin de böylesi bir gösteri maçına uygun olmadığını düşünüyorum. bu organizasyonu ilk duyduğumda oyun olarak nadal ve federere yaklaşamayacak dahi olsalar djokovic ve roddick karşılaşmasının amaca daha uygun olacağını düşünmüştüm.
ya da boris becker ve mansour bahrami gelsin gösteri maçı neymiş göstersin cümle aleme: http://www.youtube.com/watch?v=awm12gZcl1k