2 Aralık 2010 Perşembe

Yılın en iyileri

Kadınlarda yılın en başarılı isimleri ödüllerini aldı...

Yılın en başarılı kadın tenisçisi Kim Clijsters oldu. Us Open başta olmak üzere bu yıl 5 turnuva kazanan (sonuncusu WTA Sezon Sonu Şampiyonası) Belçikalı başarılı oyuncu kariyerinde 2.kez bu ödüle layık görüldü. Ayrıca "Player Service" adı verilen , diğer raketlerle olan üst düzey iletişimi ve desteği simgeleyen ödülünde sahibi oldu.

Dulko - Pennetta ikilisi yılın çiftler dalındaki ödülünü aldı. Sezonu 1.sırada bitiren çift , bu yıl 7 şampiyonluk kazanırken , sezon sonu şampiyosınında kazanan çiftiydi.

Yılın yükseliş gösteren oyuncusu "Newcomer" ödülü Petra Kvitova'nın oldu. Daha önce hiçbir çim maçı kazanamamış oyuncu , Wimbledon'da gördüğü yarı final ile birlikte baya gündemde kalmıştı. Genç oyuncu , ilk 30 içinede girmeyi başardı.

Bu yıl tenise vedan eden Dementieva , "the Karen Krantzcke Sportsmanship" ödülü ile onurlandırıldı.

The Humanitarian ödülü de Maria Sharapova'nın oldu , yıl içinde hayır ziyaretlerinde bir çok kez bulunan Rus oyuncu , Chernobyl'de de bulunmuştu.

"Comeback" , geri dönüş ödülünün sahibide Justine Henin oldu. Yıldız raket , ilk turnuvasında final görmüş, AO'da finale çıkmayı başarmış , Hertogenbosch ve Stuttgart'ı kazanmıştı.

0 yorum: