9 Ocak 2011 Pazar

2011'in ilk şampiyonları


2011 sezonu oldukça hareketli başladı, beş resmi turnuvanın haricinde Hopman Cup ve bir kaç özel turnuvayla tenis dolu bir haftayı geride bıraktık.

Yeni sezonun ilk şampiyonları; Federer, Soderling, Wawrinka, Kvitova ve Greta Arn oldu.

Doha'da 67. şampiyonluğuna ulaşan Federer, finalde geçen sene Federer ve Nadal'ı devirerek şampiyon olan Nikolay Davydenko'yu bu kez iki sette devirdi.

Chennai'de ise geçen senenin finalisti Wawrinka, son zamanlarda özel hayatında yaşadığı olumsuzluklara rağmen iyi bir hafta geçirdi ve kariyerinin 3. şampiyonluğuna ulaştı. Finaldeki rakibi ise Marsel'in ilk turda yenildiği Malisse'ydi. Malisse'de son bir kaç yılını inişli çıkışlı, biraz da olaylı geçirdiği kariyerine 2011'de temiz bir sayfa açabilecekmiş gibi duruyor, ama onun için erken konuşmamak lazım.

İki aynı tipte oyuncunun karşılaştığı Brisbane erkekler finalinde ise gülen taraf çok daha iyi bir servis performansı çıkartan Robin Soderling oldu. Geçen senenin şampiyonu Roddick maç boyu tek bir servis kırma şansı dahi elde edemedi. Bu da Robin'in 7. şampiyonluğu olurken klasmanda da tekrar 4 numaraya yükseldi.

Brisbane bayanlar finalinde iki seribaşı olmayan raketin mücadelesi Petra Kvitova'nın galibiyetiyle sonuçlandı. Kvitova'da takip ettiğim genç yeteneklerden biri, Avustralya kortlarında iyi oynuyor, ilk şampiyonluğunu da 2 sene önce bu kortlarda kazanmıştı. Uzun boyu ve solak oyunuyla takip edilmesi gereken bir isim diye düşünüyorum.

Ve son olarak Auckland'da daha önce bahsettiğimiz gibi Greta Arn, Wicky'i iki sette geçip, etkileyici bir şampiyonluğa imza attı.

ATP Doha
Roger Federer def. Nikolay Davydenko 6-3 6-4

ATP Chennai
Stanislas Wawrinka def. Xavier Malisse 7-5 4-6 6-1

ATP Brisbane
Robin Soderling def. Andy Roddick 6-3 7-5

WTA Brisbane
Petra Kvitova def. Andrea Petkovic 6-1 6-3

WTA Auckland
Greta Arn def. Yanina Wickmayer 6-3 6-3

0 yorum: