28 Ocak 2011 Cuma

AO 2011 Erkekler Finali; Djokovic vs Murray


- Nadal'ın elenmesi ile birlikte tüm gözler Federer'in üstüne çevrilmişti şampiyonluk için. Ancak hesapta olmayan formda bir Novak vardı. Yüksek servis yüzdesi - iyi savunması - herşeyden öncede maç içinde istikrarında hiç bir dalgalanma göstermeyerek Federer'in oyununu sürekli bozdu. Federer'in de o geçen sene sonunda bizlere izlettirdigi oyunu "tekrar form mu tutuyor?" sorusunun paralelinde oynayamayadı bir türlü. Ztn 2.sette 5-2 öndeyken üstü üste 5 oyun vererek seti kaybetmesi Federer'in maçta istediklerini ne kadar yapamadığını gösterdi. Kısacası hakederek alınmış 3setlik bir galibiyet oldu Novak adına.

- Diger tarafta ise Nadal'ın elenmesi ile bir anda ümitlenen diğer oyunculardan son gülen Murray oldu. Sezona iyi giren isimlerden biri olan Ferrer karşısında ilk seti kaybetmesine rağmen 2seti tie-break'le (7-2'şer) olmak üzere 3-1 le kazanan İskoç , geçen yıldan sonra bu yılda finale çıkmaya başardı.

- Final aslında oldukça denk gibi görünüyor. Ancak bahis oranlarınında gösterdiği gibi bende Djokovic'i bir adım önde görüyorum.

0 yorum: