29 Ocak 2011 Cumartesi

Aussie Kim !!!


Avustralya Açık 2011 Bayanlar finalinde mutlu sona ulaşan taraf Li Na'yı 3-6 6-3 6-3'le deviren Kim Clijsters oldu. Kariyerinin 4. Grand Slam zaferine ulaşan Kimmie, maç puanından sonra gözyaşlarına hakim olamadı.

Klasik girişimizi yaptıktan sonra kısaca maça değinecek olursak, maça iyi başlayan taraf Kim oldu ancak sonraki 1.5 setlik süre boyunca istediklerini bir türlü ortaya koyamadı. İlk seti 6-3'le hanesine yazdıran Çinli raket ikinci sette de 3-2 öne geçmeyi başardı. Bu oyundan sonra agresif Kimmie korta geri döndü, üstüste 6 oyun alarak hem ikinci seti aldı hem de final setinde servis kırarak öne geçmeyi başardı.

Li Na, final setinin üçüncü oyununda servis kırınca maça ortak olur mu diye düşünüyorduk ki Kimmie'nin agresif ama 0'a yakın hatayla oyununu bir üst seviyeye çekmesi maçı ve şampiyonluğu ona getirdi. Zaten ilk iki sette yakın giden istatistikler final setinde farkı ortaya koydu.

Li Na ilk 1.5 setlik süre boyunca nefis bir "footwork" örneği gösterdi, hep doğru zamanda doğru yerdeydi ve geri gönderdiği her top Kim'i hataya zorluyordu. Maçın ikinci yarısında oyunun kontrolünü kaybetmeye başlayan Li'nin aklı da başka yerlere kaymaya başladı. Korttaki böceklerden ve flaşlardan rahatsız olduğunu açık bir şekilde gösterirken, kort değişimi sırasında Alison Lang'e gidip Çinli seyircilere bana nasıl tenis oynayacağımı anlatmamalarını söyler misin diye de bir laf etti.

Tabii oyun konsantrasyonu bozulan Li karşısında Kimmie'nin o sinir bozucu soğukkanlılığıda etkileyiciydi. Zaten maç sonundaki gözyaşlarının sebebi de büyük ihtimalle kendini fazla sıkmasındandı.

Grand Slam finallerinde en sevdiğim bölüm olan kupa seremonisi son yıllarda gördüğüm en eğlenceli konuşmalara sahne oldu. Kocasının horlamasından şikayetçi olan Li, bu kez güzel sözlerle gönlünü almayı bildi; "Şişman ya da zayıf, yakışıklı ya da çirkin olman benim için önemli değil, her zaman seninleyim ve seni çok seviyorum"

Kimmie ise iki hafta önce Melbourne'e ilk geldiğinde dişini kırdığını, gittiği dişçinin çok çabuk bir şekilde sorunu hallettiğini ve kendisinden finale çıkarsam ona teşekkür etmemi istediğini söylerken. Amcasının Doha'da hayatında gördüğü en çirkin yeşil pantolunu giydiğini ve orada şampiyon olduktan sonra eğer buraya da gelmek istiyorsa yine o çirkin şeyi giymesi gerektiğini söyledim dedi. Hakikaten de acaip bir renkti, ama uğurlu geldiği kesin..

Seremoninin en güzel anı ise Kim'in şu sözleri oldu; "Bana sonunda Aussie Kim demenizi hakettim sanıyorum, çünkü bu şampiyonluğu kazandım"

0 yorum: