29 Ocak 2011 Cumartesi

Aussie Kim

Evsahibi izleyiciler onu Aussie Kim (Avustralyalı Kim) olarak çağırırlar. Kariyerinin ilk AO kupasını kazandı.




- Maçın ilk 8 puanını alarak 2-0 la başladı Kim , bu sefer geçen hafta yaptığı hatayı yapmaz geri dönüş imkanı vermez dedik Li'ye ama olmadı , 6-3 le kaybetti ilk seti Kim. Set boyunca sürekli rallylerde oyunun içinde kaldı Çinli oyuncu , ortalama üstü servis attı , rallylerde kolay toplar göndermedi karşıya , boyle oluncada sürekli rahatsız pozisyonlarda winner denedi Kim , denedikçe hata yaptı , yaptıkça sinirlendi daha çok denedi ve hatalarla seti kaybetti.

- 2.sette başlarda yine oyunu kontrol altına alıcaktı Kim ama bir türlü yapamadı, karşılıklı kırıldı servisler sürekli , derken setin ortasında bir anda ivmesini yükseltti , Li'yi oyundan düşürdü 6-3'le aldı ve ve final setine taşıdı maçı.

- Final setinde tüm moral motivasyon Belçikalı oyuncudaydı. Setede çok hızlı başladı. 2-0 yaptı , koparıcaktı maçı derken yine bir an duraksadı , Li herşeyin bitmediğini anladı , break le 2-1 yaptı ama sonrasında Kim yine vites yükseltti , Li'de yavaş yavaş kaybedicegini anladı ve maçtan uzaklaştı. 6-3'lede son seti alarak kupayı kazandı.

- Li'nin 2011'le birlikte top 5 oyuncusu gibi oynadığını kabul etmek ve takdir etmek lazım , bu yıl performansını devam ettirirse , kariyerinin gelmiş geçmiş en başarılı yılını geçirebilir. Kim içinse fazla birşey soylemeye gerek yok , onu keyifle izleyecegimiz yılların hızla tükenmesi üzücü.

- Son olarakta WTA'dan 1-2 cümle ile bahsetmek istiyorum. Serena'nın sakatlığı , Venüs'ün yaşlanması ve yavaş yavaş uzaklaşması , Kim'in 2011'den sonra yavaş yavaş çekilecegini söylemesi ile birlikte ciddi bir kalite düşmesi yaşanıcak. Rusya taraflarından sürekli oyuncu çıkması ama bir türlü istikrarlı bir şampiyonun gelmemesi , diger oyuncularında bir var bir yok görüntüleri ile birlikte , WTA'nın genelindeki kalite kaybı endişe verici

0 yorum: