16 Ocak 2011 Pazar

Avustralya Açık 2011 Erkekler Kurası


Sezonun ilk Grand Slam'i Avustralya Açık kuralarını değerlendirme vakti geldi.

İlk çeyrekte yer alan 1 numara Rafa açılışı Marcos Daniel'le yapıyor. Rafa'nın kurası çeyreğe kadar rahat gözüküyor. Burada ikinci turda Isner-Stepanek maçı görülüyor ki kestirmesi güç bir maç. Ben Isner'in Nadal'la 4.tur maçı oynamasını bekliyorum. Cilic'de bir numara yok zaten bu aralar..

İlk çeyreğin alt kısmı biraz daha karışık. En altta Ferrer yer alıyor ki sezona iyi başlayan isimlerden. Nalbandian-Hewitt birinci tur karşılaşması talihsiz bir eşleşme olmuş her iki isim için de, ondan daha talihsizi ATP'de en çok dikkat ettiğim isimlerden Berankis'in ikinci turda bunlardan biriyle oynayacak olması. Her neyse sonuçta Ferrer burda en formda isim olarak gözüküyor.

Marsel'de yine tablonun bu bölümünde yer alıyor, daha önce de bahsettiğimiz gibi Youzhny'le oynayacak ve işi hiç kolay değil..

İkinci çeyreğin üst kısmı temiz bir bölüm olmuş. Soderling çeyreği görecektir, dördüncü turda olası Tsonga eşleşmesinden galip çıkar diye düşünüyorum.

Çeyreğin alt kısmında Murray yer alıyor, 4'e kadar zorlanacağını sanmıyorum ama 4. turda rakibinin kim olacağı önemli, üst kısımda JMdP, Melzer ve Baghdatis yer alıyor. Umarım Del Potro aradan sıyrılır.

Üçüncü çeyreğin üst kısmı oldukça karışık. Herşey olabilirmiş gibi duruyor. Berdych pek tat vermedi sezon başı itibariyle. Oldukça zorlu ilk tur maçları var burada, Harrison-Mannarino bunlardan biri, iki genç isimden birine yazık olacak, ben Mannarino'yu daha bir önde görüyorum bu maç için. Gasquet'i de geçip sanki 3. turda Berdych'le kapışırmış gibi geliyor. Davydenko ilk turda biraz zorlanabilir ama ikinci turda yine yakından takip ettiğim Nishikori'yle sağlam bir maç yapar diye düşünüyorum.

Çeyreğin alt bölümünde yer alan Djokovic, üçüncü turda büyük olasılıkla vatandaşı Troicki'yle oynar. Üst bölümden gelecek hiç bir isim şaşırtmaz sanırım.

Ve geldik son çeyreğe, son şampiyon Federer'in kurası biraz sıkıntılı gözüktü bana. Açılışı Lacko'yla yapacak ardından karşısına gelecek Lu-Simon maçının galibi kim olursa olsun zorlayacaktır. Üçüncü turda ise olası Malisse eşleşmesi var o da enteresan olabilir. Dördüncü turda kim olur onu kestirmek zor, gerçekten birbirine denk maçlar olacak gibi.

Çeyreğin üst kısmında yer alan Roddick'in fazla zorlanacağını sanmıyorum. İlk turdaki Wawrinka - Gabashvili maçı izlenesi olmuş. Bu maçın galibi Roddick'le kapışır gibi duruyor, Wawrinka ilk turda bir adım önde..

Çeyrek final tahminlerim;
Nadal - Ferrer/Hewitt
Soderling - Murray
??????? - Djokovic
Roddick - Federer

Biraz garantici tahminler oldu ama idare edin artık.. Sizde tahminlerinizi yorum olarak girerseniz sevinirim ;)

1 yorum:

f ı R a t dedi ki...

Çok sevdiğim ve sempatik bulduğum tenisci Hewitt ne şanssız ya. İlk turda Nanband ile oynuyor. Sanırım geçen yılda fernando Gonzales ile oynamıştı. Seyircisi önünde bir iki tur geçse çok iyi olurdu. Gerçi Nalbandian maçı ortada ama dediğim gibi şanssız bir kura.