30 Ocak 2011 Pazar

Bir kez daha Djokovic


Avustralya Açık 2011 tek erkekler şampiyonu Andy Murray'i 6-4 6-2 6-3'le devirerek burada 2. kez şampiyonluğa ulaşan Novak Djokovic oldu.

Çok çok daha iyi bir maç bekliyordum ilk önce bunu belirteyim. İki tarafta maça çok gergin başladı. Adeta ilk seti kaybedenin maçı kaybedeceği endişesiyle fazla risk almaktan kaçınarak oynadılar. İlk setin düğümünü çözen aynı Federer karşısında da olduğu gibi Nole'un çabuk ayakları oldu.

İlk setin bitişiyle beraber Murray'in zaten gergin olan sinirleri iyice bozuldu. Sürekli kendi kendine konuşan, arada uygunsuz kelimeler sarfeden, sanki yorgunluktan bitmiş gibi bir hal içine giren Murray, bir Grand Slam finalinde yapılmaması gereken ne varsa yaptı.

Djokovic de bu durumu ikinci setin sonuna kadar kullandı. Bu sette 5-0'ı yakaladıktan sonra Murray bir 15-20 dakika toparlandı, üçüncü sete de servis kırarak başlayınca bu kez Nole rahatsız olmaya başladı.

Maçı daha çok isteyen taraf kuşkusuz Nole oldu. Nole'un çabuk ayakları karşısında çaresiz kalan ve groundstroke'lara da çare üretemeyen Murray, üçüncü kez bir Grand Slam finalini set dahi alamadan kaybetti.

Üçüncü setin hemen başında Mats Wilander Murray hakkında harika yorumlarda bulundu. İlk önce fiziksel ve mental gücün öneminden bahseden Mats, Murray'e cuk oturan Ivan Lendl örneğini verdi. Lendl'da ilk Grand Slam'ini 24 yaşında kazanmış ve sonrasında bu sayıyı 8'e kadar çıkarmıştı, ancak onun ilk yıllarında bir "winner" olduğunu söylemek çok güçtü. Kendisi çok çok zayıftı hem fiziksel olarak, hem de -dolayısıyla- mental olarak. Murray'in taraftarı olmak çok zor, çünkü gözlerinde hiç bir ışık, onu ateşleyecek bir kıvılcım göremiyorsunuz. Her puandan sonra sanki yorgunluktan bir adım daha atamayacakmış gibi gözüküyor. Tamam yorgunluktan ölmüş olabilirsin sonuçta turnuvanın son maçı ama bu bir Grand Slam finali ve rakibine sürekli negatif sinyaller yolluyorsun şeklinde durumu özetledi.

Mats Wilander ayrıca Murray için korttaki şu haliyle, bu mental zayıflıkla bile bir Grand Slam kazanabileceğini ama birden fazlasının imkansız olduğunu söyledi ki altına imzamı atarım..

0 yorum: