23 Ocak 2011 Pazar

İtalyan Aygırı iş başında


 - Dördüncü turun iyi bir mücadeleye sahne olacağı düşünülen maçı tam bir tenis şölenine dönüştü. Francesca Schiavone, tarihin en uzun ikinci kadınlar maçında Svetlana Kuznetsova'yı 6-4 1-6 16-14 ile geçip adını çeyrek finale yazdırdı.
 
- Maç hakkında yazılabilecek çok şey var ama iki hatunun da kazanma hırsı ve kondisyonları görülmeye değerdi. Schiavone'nin maç 5 saate yaklaşırken hala kortu 3-4 kere katetmesi takdire şayan gerçekten, boşuna İtalya Aygırı demiyoruz.
 
- Schiavone'nin final setinde 6 maç puanı çevirdiğini belirtmekte fayda var. Gerçekten süper bir maç oldu.. Ancak tabii bu sadece bir maç, çeyrek finalde Caro'yla oynayacak Schiavone. Önceki maçların sürelerini de hesaba katarsak Schiavone'nin yolu buraya kadarmış diyorum. Fran 4 maçta 668 dakika kortta kalırken, Caro sadece 331 dakikada işi bitirdi.Yarı yarıya bir fark var dolayısıyla Caro için rahat bir maç olmasını bekliyorum..



- Petkorazzi de Masha karşısında fazla zorlanmadı. Zaten basit hata sayıları maçın kısa özeti gibi olmuş; Petko 9, Masha 30. Petko zafer dansını da ihmal etmedi..

- Günün diğer maçları fazla bir mücadeleye sahne olmadı. Caro Sevastova'yı, Li Azarenka'yı iki sette geçerken, erkeklerde de Federer 4, Djokovic ve Berdych de 3'er sette kazandı.

0 yorum: